eMODNO да прочетеш: Моден хороскоп (част 1)

Независимо от промяната в модните тенденции, индивидуалното усещане на всеки определя неговия личен стил. Според астролозите зодиакалният знак влияе не само на начина, по който избирате своето облекло, но и на цветовите предпочитанията, парфюма, дори стила ви на пазаруване.

Затова решихме да ви представим накратко моден хороскоп за всяка зодия. Започваме с родените през първите три месеца на годината – Козирог, Водолей и Риби. Очаквайте продължение, ако вашата зодия не спада към изброените.

Козирог


Шопинг стил: Когато разполагате със средства, обичате да спестявате време и проблеми като наемате личен стилист, които да дава съвети относно визията ви. Харесва ви да ви помагат да изберете стил, който ви прави красиви и отговаря на характера, който носите. За вас кариерата е на първо място, а след това идва модата. Но когато харесате нещо, вие сте способни да чакате дълго време. Ако се налага да ви го доставят- проявявате завидно търпение, характерна черта на вашия зодиакален знак.

Твоята модна същност: Обичате да подбирате дрехи за работните си дни. В работата вие се чувствате в свои води – стилна и елегантна, но и променяща се като хамелеон. Ако сте актриса, то впечатлявате с екстравагантни цветове и комбинации. Ако сте сериозна бизнес дама, предпочитате деловото излъчване, което да подчертае персоналните ви качества. За гардероба ви през уикендите и ваканциите избирате небрежно и удобно облекло, което да ви предразположи към пълен релакс.

Аромати: Вие сте праволинейни и строги – живеете по определени правила. Въпреки че обичате парите, не прекалявате с показността, не сте екстравагантни и не прахосвате излишно. Понякога изпитвате нужда да внесете доза разнообразие и свежест във външния си вид, но трудно се поддавате на драстични промени и експерименти. Подхождат ви класически аромати на кипарис, роза, сандалово дърво, палмароза.

Цветове: Личните вкусове и предпочитания ви водят към класически, делови модели и цветове – сиво, черно, тъмно синьо или сдържано рае. Този стил на обличане  изгражда добър имидж и спомага за развитието на вашата кариера.

Водолей


Шопинг стил: Обичате да пазарувате в нетипично време, затова избирате частите на деня, в които няма голямо оживление по магазините, за да избегнете тълпите. Често експериментирате, като се доверявате на абсолютно неизвестни дизайнери и марки. Ексцентрици по сърце, вие се наслаждавате, когато шокирате околните с облеклото си. Нямате нужда от чуждото одобрение, а следването на утвърдени модни стилове е табу за вас.

Твоята модна същност: Рядко можете да видите друга жена, която да носи същата рокля, блуза или аксесоар като вашите. Различният подход към собствения ви външен вид ви прави уникални и безкрайно интересни. Не се интересувате особено от чуждото мнение, затова продължавате сигурно да следвате своя собствен стил. Никога не бихте си позволили да подражавате на някого, по-скоро биха имитирали вас.

Аромати:

Като типични представители на този зодиакален знак, вие сте независими и самостоятелни. Не обичате да бъдете притискани и направлявани. Не изпадате в емоционални крайности, излъчвате елегантност и изтънченост. За да подсилите своето присъствие, можете да използвате плодови аромати на мандарина, праскова, грейпфрут- едновременно със силно усещане и нежно ухание.

Цветове: Вашият зодиакален знак е под влиянието на Уран, планетата свързвана с електричеството. Затова предпочитате неонови – светли и ярки цветове. Вашият знак често се асоциира със синтетиката и изкуствените материи, въпреки че сте хора, пряко свързани с природата и заобикалящиата ви среда.

Риби


Шопинг стил: Вие сте духовни и чувствителни личности. Вашата интуиция ви води и подсказва дори какви обувки или рокля да изберете. Дори да не осъзнавате, голяма част от вашите решения се основават на силната чувствителност и сетивност, а не на здравия разум. Управлявани сте от своето въображение и пресъздавате в собствената си визия всички идеи, които ви хрумнат. Понякога се впечатлявате силно от филми, музика и от природата, която ви заобикаля.

Твоята модна същност: Непрактични и екстравагантни обувки, ярки и шантави цветове… изобщо всичко, което изглежда като излязло от арт-галерия през 50-те. Трудно ви е да се обличате семпло, дори когато ходите на работа. Харесвате ефирни материи като шифон, тафта и всякакви романтични елементи, които абсолютно отговарят на нежната ви природа.

Аромати: Най-често живеете в свой собствен, измислен свят. Случва се да поставяте преграда между себе си и останалите, можете да бъдете затворени и вглъбени в това, с което се занимавате. Подхождат ви нежни аромати, които отговарят на вашата ранима душевност- лавандула, перуника, магнолия, теменужки.

Цветове: Всички цветове, които можете да видите в един аквариум, са точно за вас – от яркото оранжево на тропическа риба, до тайнственото сиво на акула. Въображението ви е толкова развито, че можете от най-обикновения детайл да направите силен акцент.

Използвани са материали на myhoroscope.bg

Зодиакални фотографии: Vogue