eMODNO да прочетеш: цветя за 8 март според скандинавската астрология

Сигурно много често се чудите какви точно цветя да изберете за подарък на любима или близка жена. 8 март е един специален повод, по време на който всеки от нас изразява своята любов и признателност към жените в живота си – независимо дали са съпруга, любима, майка, сестра или дъщеря. Днес ще ви помогнем в избора на букет и опознаването на нежната душа на обичаните от вас дами…

Според скандинавската астрология в зависимост от вашата рождена дата, вие сте определено цвете. Тъй като древните викинги – прадеди на днешните скандинавци, са вярвали в лечебната сила на билките и растителния свят, всички техни зодиакални знаци са с имена на различни растения.

ПЕРУНИКА – нежност /1.01 – 10.01/

Чаровни, привличащи вниманието, готови за удоволствията и приятните неща в живота във всеки момент. Леко, интересно се общува с тях, успяват да намерят мястото си и верния тон интуитивно.

АМАРИЛИС – благодарност /11.01-20.01/

Тези хора имат едно най-важно качество – доброта. Дори когато не е явно, то е достатъчно убедително, дори за хората, които не ги харесват. Понякога изглеждат безчувствени и провокират по този начин повече интерес към себе си, отколкото биха желали. Привличат с очарование и дружелюбност, с неочаквана щедрост и специално внимание към някого или нещо.

ГЕРБЕР – вечност /21.01-31.01/

Интересно съчетание на амбициозност и скромност, едновременно кротък и буен нрав /при сериозни провокации/. Интелигентност и обстойно обмисляне на нещата, което ги предпазва от нежелани житейски ситуации и по правило им носи щастлив, хармоничен, ползотворен живот. Либерални, широко скроени, в състояние да разберат и другите и себе си.

ЗЮМБЮЛ – забава /1.02.-10.02/

Великодушни, открити, добронамерени хора. Отворени за всичко ново, прогресивно, авангардно. Възприемат всичко първо на емоционално ниво и след това, независимо какво подсказва логиката, всичко се филтрира през чувствата. Свободолюбието им е почти привидно- за тях е естествено да подчинят личния си живот на близките.

ПАРИЧКА – скръб /11.02-19.02./

Умни, гъвкави, талантливи, със завидна памет. Уравновесени, спокойни, най-тактично се съгласяват с другите, но това е само тактика. Не се зачита чуждото мнение и по правило не грешат в собственото. Честност, вярност, чувство за дълг са отличителни черти за тях, като предаността им може да стигне до себеотрицание.

МИМОЗА – срамежливост /20.02-29.02/

Нежни, чувствителни и доверчиви, като същевременно са бдителни и практични. Индивидуализъм, съчетан със сърдечност и състрадателност към другите. В състояние са да помогнат на приятели не просто с думи и съвет, а фактически и с полезни действия. Определено предпочитат компанията на артистични и фини хора.

НАРЦИС – егоизъм /1.03-10.03/

Воля, амбициозност,великодушие и толераност отличават родените под този знак. Общителност и инициативност проявяват в приятелските и деловите си взаимоотношения. С несдържаността си са в състояние лесно да си създадат неприятели, но като цяло будят симпатии и доброжелателство към себе си. В любовта са емоционални, като чувствата им са трайни и дълбоки.

ЛИЛИУМ – младост /11.03-20.03/

Изтънчени, фини, почтени, чувствителни хора. Логично мислещи, търпеливи и постоянни, в състояние са упорито и всеотдайно да работят за някаква кауза. Със склонност към депресии, но справящи се с вътрешните си конфликти, като в тях постоянно се таи чувство на неспокойствие и вечно търсене.

ЛЮТИЧЕ – пламенност /21.03-31.03/

Решителни и властни, амбициозни и търсещи натури. Умни и със спортен дух, родени състезатели за различни житейски области. Водачи, преследващи високи цели, като държат на признанието на околните. В любовта са търсещи, но открият ли партньор, даващ им сигурност, се отличават с постоянство.

ЦИНИЯ – честолюбие /1.04-10.04/

Смелост, енергия, честолюбие и силна воля са характерни за този знак. Ентусиазъм, импулсивност, екзалтираност, оптимизъм и самоувереност ги отличават. Бързина и потайност им осигуряват сериозни постижения при наличие на амбиции. Уважават дом и семейство, но държат на самостоятелността си.

ХОРТЕНЗИЯ –хладност /11.04-20.04/

Справедливост, хуманност, неуморност и упорство отличава този знак. Взискателни към себе си и другите, на моменти прекалено откровени и агресивни. Успешното им справяне с дребните ежедневни проблеми и с отговорността към дом, семейство и професионални задължения, гарантират уважението на околните и удовлетвореност от себе си.

ГЕРГИНА – признателност /21.04-30.04/

Независимост, устременост към успеха, гъвкавост и егоцентричност са техни характерни качества. Богата душевност и способност за манипулация над другите. Сигурността е твърде важна за тях и умеят да я постигат. Всичко ново, модерно, естетично ги привлича и те целеустремено се движат към него.

МОМИНА СЪЛЗА –завърнало се щастие /1.05-10.05/

Интелигентни, с много силна интуиция и способност да оценяват силата и слабостите на другите. Стремеж към висок социален статус и с големи планове, поставящи си по няколко трудно изпълними задачи на веднъж. Магнетично приличат другите и са лесно раними, но не остават безучастни в такава ситуация.

ТУБЕРОЗА –недоверие /11.04-20.05/

Миролюбиви, разумни и благоразумни до прекалено подозрителни. Почтени и откровени, като казват всичко, което им е на душата. Ако откровеността им премине в липса на дипломатичност, губещите са те. Губят приятелство, любов, харесвана работа. Чуват сърцето си и губят връзка с разума в емоционалните дела.

ЖАСМИН – любезност /21.05-31.05/

Чувствителни и колебливи, като ги привлича красотата и хармонията. Интересни, с чувство за хумор, магнетично привличат другите, но трудно биват разбрани. Провокативни, с удоволствие заблуждават другите, но чарът им и чувството за хумор компенсират недостатъци като непостоянство и непоследователност.

АЗАЛИЯ – консервативност /1.06-10.06/

Интересни, привличащи вниманието, но без да полагат усилия за това и без да го търсят. Дори когато и те са заинтригувани, не бързат повече от необходимото и влагат само част от себе си в каквото и да е било. Това определя способността им лесно да преглътнат загуба.Амбициозността не е най-силната им черта. Добронамерени и готови да помагат, особено ако с това не накърняват собствените си интереси, не е проблем да имат близки приятели, но без особена привързаност.

МАРГАРИТКА – невинност /11.06-20.06/

Романтични, впечатлителни, благородни и верни на приятелите. В състояние да извършват далечни и вълнуващи пътешествия, стоейки си в къщи. Обичат реда, принципите, системата, изграждащи интересни и добри отношения с околните, макар че трудно трудно се подчиняват на чуждо решение. Усещат някаква потребност да изпъкват сред другите.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ УТРЕ!

Използвани са материали на superpodaraci.mymall.bg