FAITH IN FATIH със звездна модна премиера

Поп сензацията Тита уважи дебюта на Фатих Осман

FAITH IN FATIH официално направи своята премиера на изискано светско парти в клуб „Inside“ в гр. Кърджали. Амбициозната модна марка е създадена в началото на 2018 г. от талантливия млад дизайнер Фатих Осман. Облеклата се произвеждат в реномираните текстилни фабрики „Бамес“ и „Бадекс“, които се намират на територията на областта.

Untitled collage (1)

Untitled collage

Заводите-производители са едни от най-модерните в Европа и съчетават в себе си традиционните методи с най-новите и иновативни технологии, а това ги прави предпочитан партньор на много световни брандове.
Редица личности от сферата на бизнеса и шоу средите посетиха модното дефиле по повод премиерата на FAITH IN FATIH. За стайлинга на моделите се погрижи модният експерт-стилист Стоян Апостолов-Стоянски, а Code FashionTV засне специален репортаж от светското събитие.

FF_Faith in Fatih (15)

Сред манекените се откроиха „Мис Свят България“ Вероника Стефанова, Анелия Николова, Жули Чолак от МА „Ивет Фешън“ и топ-моделът на МА „Визаж“ Аталай Пат. Поп звездата Тита, идол на младото поколение в България, също уважи поканата на Фатих и се появи в негов тоалет.

FF_Faith in Fatih (19)

FF_Faith in Fatih (20)

Дебютната колекция на FAITH IN FATIH носи името „The Creation“. Религиозната символика в нея може да се забележи в един определен символ, който се среща в някои от артикулите, а именно спиралата, която има собствена история.

Untitled collage (3)

„На планета с население, което вече надвишава 7 милиарда, погледнато отстрани, животът на всеки един обитател може да бъде описан като една спирала, със заложено и същевременно известно за всеки един начало и край. Начинът, по който е извървяна тази спирала, е нещото, което я прави неповторима. В този затворен цикъл само човекът, заклещен вътре, знае всичките препятствия и трудности, срещу които е изправен ежедневно, макар и за незапознатите всичко да изглежда като поредната крива по пътя. Това, колко уникален ще е пътят ни по спиралата, до самия му край, е само и единствено в нашите ръце. Трите кръга на спиралата също не са случайност. Числото 3 символизира Божията мисъл и е символ на духовното у човека“, споделя концепцията за авторската си линия Фатих Осман.

Untitled collage (2)
Той провокира модните фенове с дамска и мъжка колекция с богато разнообразие от артикули. Те са произведени от висококачествени маркови платове от 100% памук, еко кожи, поплини и материи с минимално съдържане на вискоза, в разнообразни цветови гами.

FF_Faith in Fatih (18)

Платовете са доставни директно от престижни фабрики в Италия и Турция, за да пасват на оригиналния дизайн на дрехите. Брандът е предназначен за тези, които ценят различното, за всички, които се чувстват вечно млади и не се съобразяват с предразсъдъците, а имат смелостта да кажат кои са чрез облеклото си.

FF_Faith in Fatih (25)
Моделите от колекцията „The Creation“ на FAITH IN FATIH ще бъдат предлагани единствено в онлайн магазина на бранда.

FF_Faith in Fatih (14)

Фатих Осман е роден в гр.Кърджали през 1996 г. Завършва езикова гимназия в родния си град с отличие, а свободното си време прекарва в допълнителни уроци по рисуване и изучаване на чужди езици.

FF_Faith in Fatih (21)

В момента е студент в УАСГ-гр.София, трети курс специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ с англоезично обучение. Първият му проект в модата е създаването на марката FAITH IN FATIH.

FF_Faith in Fatih (22)

Списъкът с любимите му световни дизайнери е дълъг, но черпи истинско вдъхновение от Марк Джейкъбс, Оливие Рустейн, Йоши Йамомото, Рик Оуенс, Фаусто Пуглиси, Джереми Скот и Джон Галиано.

Facebookhttps://www.facebook.com/faithinfatih/

Instagramhttps://www.instagram.com/faithinfatiheu/