Фарел за Chanel – вибранти цветове и много настроение

Фарел Уилямс показа късометражен филм за колаборацията си с Chanel
Певецът постна 15-секунден клип в своя Instagram акаунт.Когато през ноември Фарел Уилямс дебютира със смела жълта качулка, украсена с искрящи символи на Chanel, знаехме, че сътрудничеството му с френската къща ще разклати обичайните процедури в салона. Сега филм за създаването на колекцията и кампанията, разкрива, че Chanel-Pharrell е вибрантна и жизнена, както очаквахме.Париж… Тръпне в очакване на местна територия да кацне Chanel-Pharrell колекцията, което ще стане след няколко дни. Фарел, обаче, ни разкри няколко специални кадъра, които хвърлиха светлина върху специалната капсула на певеца с луксозната френска марка преди да бъде пуснат официалният клип.В сегмента се вижда група жени и мъже, които се излежават в тъмнината, облечени в rainbow костюмите от капсулата. Вижда се, че Уилямс държи светещо кълбо в устата си, за да изглежда зловещо, докато в друга сцена телевизионен екран в голям апартамент показва черно-бели кадри на основателя на модната къща, Габриел “Коко” Шанел, която говори за елегантност.Със стрийт арт в сърцевината на капсулата, музикалният маестро разполага логото на марката CC и N ° 5 и го преосмисля като графити и мотиви в украсата.

Lineup-ът се състои от унисекс суитшърти и Tees в палитрата на дъгата, навсякъде по костюмите са разпръснати кристали, хавлиени bucket hats, торбички чанти, маратонки и колани с логото. Това е раят на уличната мода.„Gabrielle Coco Chanel не е виждала разделение между половете” , казва Уилямс. – [Chanel] не се страхува от тези неща, точно както [Габриел] не се страхуваше. Не е необходимо да има граници, докато можете да задържите наследството и да продължите да го прокарвате, както винаги е бил Карл. Не ни трябват стени, имаме нужда от мостове.
Оптимистичното настроение е създадено от моделите Алтън Мейсън, Анок Яй, Адешува Айгеви и Су Джоу Парк, които се вълнуват от тежките бижута и мокасините в клипа.“Фарел има огромно влияние върху поп и хип-хоп културата”, усмихва се Мейсън между футуристичните снимки на кампанията, вдъхновени от анимето „Akira”. – „Той е гений. Супер лудо и забавно е да работиш с него.”

За първия гост дизайнер в историята на модната къща, Фарел със сигурност се справи повече от задоволително и излезе на преден план. Той има дългогодишни отношения с Chanel и покойния Карл Лагерфелд, креативен директор на модната къща от 36 години, като един от общите им проекти е пускането на снийкър в парижкия концептуален магазин Colette през 2017 година.Изпълнителят на свежото и приповдигнато парче „Happy”, който спечели 10 награди Грами и ръководи мултимедийния колектив „I Am Other”, преди това беше един от посланиците на Gabrielle handbag, дефилирал е в множество ревюта на марката и се появява във филм, режисиран от Лагерфелд, за който е написал оригинална песен.Като стар пропонент на джендърфлуид облеклото, Уилямс обича да носи перлите на Chanel с всичко от смокинг дo суитшърт.След 2015 година, когато певецът композира песен с Кара Делевин за есенно-зимната пре- колекция и множеството си участия в кампании и ревюта, Фарел Уилямс е помолен от самия Сив кардинал да проектира капсулната колекция за Chanel.
Лагерфелд редовно включваше много мъжки визии, често носени от музите му Баптист Джабикони и Брад Крьониг, в ревютата си, въпреки че марката никога не е предлагала унисекс или мъжки оферти.Chanel-Pharrell collection вече е достъпна в Сеул от 28 март в новооткрития бутик на марката, а след това ще бъде разпространена във всички представителни магазини на Chanel от 4 април.


Редактор: Марина Делева