От Франция с любов – баретата

Едно от най-хубавите неща на модата е, че тя има способността да си краде отвсякъде по нещо и то каквото си пожелае. От военните си крадем панталони, блейзери и пагони. От конната езда си взимаме буфона. От Мексико – макси диплите и шарените цветове в полите. От геометрията – полата молив, а от Франция – баретите. Те са класическа тенденция с шикозен и модерен привкус. Френската мода винаги е била с грандиозна репутация. Въпреки че носят в себе си фина изтънченост на романтична Франция, се оказва, че тази килната шапчица се хармонизира много добре с всякакъв стил.Можете да я комбинирате абсолютно с каквото си пожелаете – в casual аутфит за разходка в парка, в trendy комбинация за мотаене в МОЛа или на кафе с fashion дружките. Може пък и да смаете всички, появявайки се с шикозна барета на някое изтънчено вечерно парти, а на следващия ден да отидете с нея в офиса.


КУПИ лилава барета


Явно не само ние сме уловили тънката пътечка на новия тренд, по която е поела смелата баретка, защото списъкът с имена на знаменитости, които заложиха на френската шапка не може да се побере само в една страница. Риана, Cardi B, Белла Хадид, Кейт Мидълтън, Кара Делевин, Уини Харлоу, Beyoncé, Рита Ора и много други избраха да си придадат френска глазура за изтънченост.Знаем, че не всеки обича да носи шапки, а и не всеки обича да носи точно този модел, но това определено е тенденция, към която можем да се приспособим. Има, обаче, някои ключови неща, които трябва да се вземат под внимание.


КУПИ червена барета


Едно от тях е как точно да носите баретата на главата си? Килната напред, опъната назад, бухнала нагоре или наклонена вляво или вдясно. Ами няма категоричен отговор на този въпрос. Единственото, в което можем да бъдем категорични е, че трябва да си вземете по-голям размер, защото стегната барета води до дискомфорт и неприятен сърбеж на главата.


КУПИ синя барета


Другата препоръчителна насока е да не прибирате цялата си коса под баретата. НЕДЕЙТЕ! Рамкирайте лицето си, като оставите кичурите коса да падат естествено около него. Поставете баретата на инч или два от линията на косата.


КУПИ черна барета


Не я слагайте директно отгоре. Центрирайте ръба и я дръпнете леко назад. Същото можете да сторите и настрани.


КУПИ плетена барета с леопардов принт


Просто бъдете смели и експериментирайте с ъгли, форми, позиции и килвания. Пробвайте различни варианти, вижте коя позиция ще пасне най-добре на вашата форма на лицето.


КУПИ дамска зелена милитъри барета

КУПИ дамска черна милитъри барета


Ако усещате, че се изплъзва от главата ви, захванете шапката с няколко малки невидими фиби отвътре, за да не се притеснявате.


КУПИ синя барета с 3D цветя


Какъв да е стилът на вашата барета? В момента има такова разнообразие, че реално е трудно да се спрете само на един конкретен вариант.


КУПИ червена барета с 3D цветя


 

Капси, перли, мъниста, бродерии, 3D цветни лехи, ярки лозунги, брошки, пискюли и какво ли още не. Най-простият стил си остава класическата филцова вълна, която се комбинира с почти всичко.


КУПИ бежова барета


Тенденцията сред звездите обаче е черна кожа или винил.


КУПИ класическа черна барета


За вашия стил е важна цветовата вариативност. Заложете на нея, така ще разнообразите и най-скучните си дрехи.


КУПИ оранжева барета


Казахме ли ви? – С каквото пожелаете! Très chic!


КУПИ барета в цвят екрю


КУПИ зелена барета


КУПИ сива барета


КУПИ светло сива барета


КУПИ малиновочервена барета


Редактор: Марина Делева