Fresh Couture – новия ексцентричен аромат от Джеръми Скот и Moschino

Мненията за работата на Джеръми Скот като дизайнер са доста разнообразни и полюсни! Някои твърдят, че в колекциите и криейтив хрумванията му няма никаква мода или дори стил. Други пък го обожават! Какъвто и да е случаят обаче, нарастващите продажби на Moschino всяка година и вярната армия от звезди, с които Скот се обгражда, му дават свободата да твори на воля. Оставяме на друг да прецени дали става въпрос за гениалност, чиста лудост или… и двете!

Малко след като представи колекцията си за пролет-лято 2016 година на седмицата на модата, Джеръми Скот ясно показа, че това не е края за модните начинания за известния бранд. Само преди ден на бял свят се появиха първите кадри от новия Couture аромат на MoschinoFresh Couture by Moschino! Лице на уханието е прекрасната легенда на модната индустрия – Линда Еванджелиста, която дори и в 50-те си години изглежда повече от зашеметяващо! Само че не красивото лице на Линда прикова вниманието ни. Не може да отречем, че Джеръми Скот определено знае как да ни изненада, а бутилката, която приютява актуалния аромат, разбива и най-смелите ни представи!

Fresh Couture се помещава в бутилка с ръчна помпичка, която е копие на използваните от домакините по целия свят почистващи препарати. И докато ние все още се чудим дали идеята ни допада или не бихме сложили нещо подобно на тоалетната си масичка, първата партида парфюми вече е разпродадена, а за следващата има списък с чакащи!

Новия аромат от Moschino обаче безспорно оправдава това, което мистър Скот винаги е твърдял за известния бранд. Идеята му е не да създаде поредната прекрасна, зашеметяваща и изящна колекция от коприна, тюл, скъпоценни камъни и дантела, която да може да се носи само и единствено на гала вечеря! Неговата заветна цел е да покаже, че модата и стила се срещат във всеки един аспект от живота ни и могат да бъдат видени дори в най-досадните и повтарящи се задължения. Но, като се замислим, след пържените картофки на McDonalds, дрехите в стил Barbie и цигарите Chanel, които се разпространиха почти мълниеносно под формата на кейсове за телефон, не можем да не признаем последователността,с която Джеръми Скот работи и защитава собствените си виждания за стил и красота. А факта, че откакто той заема поста на криейтив директор в Moschino, компанията е в най-силния си период, е повече от красноречив!

Автор: Преслава Цачева