Haute couture яйца

Да декорираме и украсяваме по всякакви оригинални, цветни и красиви начини е една от най-забавните традиции, която въвлича цялото семейство в творческия процес. Ние приехме тази задача твърде сериозно и решихме да помогнем на истинските fashion маниаци да си направят котюрни яйца за празника.
Инспирирани от някои от най-известните модели на световни дизайнери, ще ви дадем няколко идейки как да приложите моделите им върху крехката яйчена черупка.

Ще започнем с няколко варианта, при които е задължително първо да боядисате цялото яйце в черно и след това да нанесете довършителните щрихи.

1 (11)

След като яйцето е изсъхнало хубаво, остава само да изрежете малки формички от различни платове, и с помощта на лепилото да ги прикрепите по него. А черната основа можете да я постигнете с каквито боички си изберете.

1 (5)

Тук допълненията можете да ги намерите във всяка една кинкалерия или при маникюристката си.

1 (13)

За да завършите този изглед на Prada, ще са ви необходими чифт сръчни ръце и цветни конфети с малко лепило.

1 (1)

1 (9)

В тези два модела, най-важното е да съумеете да направите перфектната граница между бялото и черното. Всичко останало можете да си го набавите от магазин за декорации за маникюр, ако вече ви е неудобно да нахалствате пред вашата маникюристка. За Dries Van Noten ви е необходимо специално златисто фолио, а за Balenciaga – малките перлички.

1 (10)

Яйцето на Dolce & Gabbana се постига лесно – цялото е бяло, знаете, че има и такива яйца, а в случай, че желаете да подсилите ефекта, можете да използвате различни видове боички. След това грабвате пинцетите, черните перлички за маникюр в различни размери, силно лепило и Voila!

1 (7)

Тук вариантите за импровизация са няколко. Ако сте уверени в своята прецизност и в това, че ръката ви не трепери, спокойно можете сами да нарисувате кръговете по черупката, а след това да оцветите някои от тях в черно. Другият вариант е просто да ги изрежете от тънък плат ли салфетка, и да ги залепите върху яйцето. За бялата основа вече разбрахте.

1 (6)

В този случай ще трябва да се изяви някой художник, защото карето на Oscar de la Renta се рисува на ръка с тънка четка.

1 (2)

Тук продължаваме да си играем с онази тънка четка, само че палитрата ни е доста по-богата.

1 (4)

Помните ли художника от преди малко? Викайте го отново, защото тук ще ви трябват неговите фини движения и набито око за извивките. И само син цвят.

1 (8)

Продължаваме на синя вълна. За постигането на този прекрасен нюанс е необходимо да смесите внимателно синя и бяла боя. А след това просто завържете в сладък възел тънка синя кожичка.

1 (12)

Рокаджийското излъчване на Tommy Hilfiger се постига с малки парченца различен деним. Ножица. И лепило.

1 (3)

И за финал – нещо бляскаво! Първо боядисайте яйцето в златиста боя, а ако нямате такава – само в жълта. И след това цялото го намажете с лепило и го овъргаляйте в златист брокат. Червеното коланче можете да направите от червена кожичка или панделка за подаръци.