H&M пише история

H&M създава за първи път колекция Conscious Exclusive за сезон есен/зима, представяйки ни ексклузивно рециклиран кашмир и кадифена нишка, съставена от рециклиран полиестер.
HM_Conscious Exclusive_AW18_PR_02
Вдъхновена от изгубен фрагмент от древен гоблен, H&M Conscious Exclusive AW18 обединява живота и пътуването във времето на изгубени исторически артефакти с последните иновации в създаването на устойчиви материи. Рециклиран кашмир и кадифе, произведени от рециклиран полиестер правят своя дебют в колекцията, преплитаща в себе си романтични силуети и полъха на модернистичната епоха. Conscious Exclusive AW 2018 ще бъде достъпна на 27 септември единствено онлайн на hm.com.
cq5dam.web.980.645
„Изключително развълнувани сме да обявим за първи път есенно издание на колекцията Conscious Exclusive. Всичко започна с желанието да създадем перфектното палто от устойчив материал, което може да бъде носено както за специални поводи, така и в ежедневието, но след това се превърна в нещо много по-съществено, като обедини пътуването на исторически артефакти с усещането за модернистичен дизайн”, споделя Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.
cq5dam.web.980.6
„Колекцията разполага с невероятна гама от устойчиви материи, като рециклиран кашмир и кадифена нишка от рециклиран полиестер и, разбира се вече познатият от предната колекция, ECONYL®.

cq5dam.web.980.64

Качеството и материите не са само комплимент към дизайна, но и подчертават новите иновации в устойчивото развитие, в които H&M силно вярва. За кадифето, например, ни трябваха години, за да създадем такова високо качество, което да ни задоволи напълно,” казва Сесилия Брайънстън, Environmental Sustainability Manager в H&M group.
cq5dam.web.9
Богатата гама от прекрасно изработени дамски дрехи, бельо, обувки и аксесоари, които балансират перфектно между драматичното историческо излъчване и безспорния модернистичен полъх, могат да бъдат носени, както за парти, така и за спокойните лежерни дни, в които ни се иска да се почувстваме малко по-специални.
cq5dam.web.980.
Ключовите модели са дълго черно палто с огромна яка и странични процепи, създадено от рециклирана вълнена смес, цветно яке с пайети, създадено от рециклирани PET бутилки, а дългата рокля с принт и обемни ръкави от 100% органична коприна би накарала всички погледи да се обърнат след дамата, която я носи. Цялостната цветова палитра е съставена от черно, мръсно-бяло, опушено розово, горчица и нежното докосване на светло сиво.

cq5dam.web.98

Аксесоарите включват скулптурни обеци, направени от рециклирана пластмаса, черни боти от рециклиран полиестер, високи обувки с пандели от рециклиран полиестер и TENCEL™, огромен шал с принт и ресни отново от TENCEL™, черна качулка с пайети от кадифе от рециклиран полиестер.

HM_Conscious Exclusive_AW18_PR_01