Половите граници падат при новата отборна игра на H&M и Eytys

H&M В КОЛАБОРАЦИЯ С ШВЕДСКИЯ БРАНД EYTYSH&M с огромно вълнение обявява своята колаборация с уважавания шведски моден бранд Eytys, произхождащ от Стокхолм. Модният бранд е разпознаваем с изключително удобните и същевременно ултра-модерни обувки и унисекс подхода на принципа, на който създава перфектно изработените си колекции. Eytys и H&M представят линия от унисекс обувки, дрехи и аксесоари за деца и възрастни (жени и мъже).Колекцията е изработена от Eytys и дизайнерския отдел на H&M и ще бъде налична от 24 януари 2019 в избрани магазини по света и онлайн на hm.com. В България специалната колекция ще е налична в магазин H&M на бул. Витоша № 6, гр. София.
Дизайнерският подход на Eytys носи в корените си дигиталната ера, но също така цели да създава мода, освободена от границите на пола и възрастта. Заедно двата бранда са се уповавали на уникалното ДНК на Eytys и са създали унисекс колекция от обувки и аксесоари, които могат да бъдат носени без излишна суета и ограничения.

 Линията включва маратонки и боти, както от кожа, така и от велур. Създадени заедно от най-добрите специалисти на H&M и Eytys, всички обувки носят разпознаваемия почерк на Eytys, пречупен през призмата на H&M.

При дрехите са заложили на чисти линии и са използвали материи като памук, кожа, найлон и варен деним. Наблюдават се обемни силуети, без да се усеща разликата между мъжки и дамски дрехи.Змийски принт, лачено яке, велур, миксиран с памук и хумористични графики – това са само част от ключовите думи, определящи колекцията.

Цветовата гама включва зелено, ярко жълто, бежово, индиго, черно и бяло. Всичко може да бъде лесно съчетано и да подхожда на всяко настроение и повод и да позволи на клиентите да се чувстват уверени в своя собствен стил. Всеки чифт обувки идва със специална кутия с уникални принтове на художничката Зоуи Барса.„С тази колаборация ние се надяваме да предоставим на клиентите на H & M нашата дизайнерска философия на мода, освободена от порядки, пол и възраст, където дизайнът триумфира и позволява да се чувстваме уверени в дрехите си. Ключът към колекцията са пропорциите – създават унисекс силует, играейки със свободни кройки и архитектурен дизайн при обувките. Това е идеята на Eytys за визия, в чиято основа са интегрираността, увереността и поведението .” – Макс Шилер, Моден директор на Eytys.„Ние се възхищаваме на Eytys за техния революционен и отличителен подход, които влагат в създаването на обувки и дрехи . Първоначалната идея беше за колекция само от обувки, но след разговори и от двете страни решихме да предоставим на нашите клиенти цяла гама от обувки, дрехи и аксесоари, за да могат нашите клиенти да се докоснат до приключението Eytys. С тази колаборация искаме да им предложим цялостни визии, чиито пропорции на подлежат на пол и възраст .” – Рос Лидън, Главен дизайнер на мъжко облекло в H&M.