Колекцията H&М Сonscious Exclusive SS20

Колекцията H&М Сonscious Exclusive SS20 предлага иновативна кръгова мода Колекцията Conscious Exclusive на Н&M се завръща през пролетта на 2020 г. вдъхновена от блясъка на Златния век и пътешествията с влак, като приема кръговата мода за своя философия. Колекцията предлага устойчиви технологии и иновативни идеи, като черпи вдъхновение от елегантния спален влак Le Train Bleu, който през 20-те години на миналия век се движи от Кале до Лазурния бряг. Тя включва екстравагантни вечерни рокли и ефирни дневни облекла, изработени от иновативни материи от устойчиви източници като CIRCULOSE- естествена материя от рециклиран текстил, RENUM – висококачествен рециклиран полиестер, както и материи, познати от предишни колекции. Колекцията Conscious Exclusive SS20 ще се предлага онлайн на hm.com от 26 март.
“Колекцията за пролетта бе вдъхновена от идеята за бляскаво пътешествие с влак, което според дизайнерския екип е и чудесен символ на пътешествието на Н&М към кръговата мода. Бяхме вдъхновени от Le Train Bleu и декадентските творци Жан Кокто и Пабло Пикасо, които са разпускали във Вила Санто Соспир в Кап Фера. Искахме да предложим колекция, напомняща за това декадентско, безгрижно време и същевременно включваща актуални модели, които клиентите ни ще искат да носят всеки ден”, казва Ела Сокорси, дизайнер в Н&М.
Основните артикули включват дълга бална рокля от рециклиран полиестер, мини рокля от рециклирана тафта с плисирани ръкави; ежедневна рокля от CIRCULOSE® с волани, блуза от рециклирана тафта с украсени ръкави и деним, изработен от 100% небоядисан органичен памук. Аксесоарите включват коктейлни чехли на равна подметка с декорация от рециклирани стъклени мъниста (останали от предишна колекция) и чанта от VEGEAM – иновативна веган кожа, изработена от отпадъчни гроздови люспи и стъбла.
“Тази пролет дизайнерският екип на Сonscious Exclusive взима под внимание емоционалната издръжливост и бъдещия живот на дрехите, разработени с изключителна прецизност. Екипът обърна още по-сериозно внимание на състава на материите и прибегна до използването на техники за боядисване с по-малък отпечатък върху околната среда-всъщност използвахме естествено багрило от смляно кафе, събрано от производствените офиси на Н&М. Стремежът ни е да прилагаме истински холистичен подход към устойчивостта, както и да създаваме специални продукти, които ще се използват цял живот”, казва Ан-Софи Йохансон, креативен съветник в Н&М.