IKEA демократизира изкуството, вдъхновявайки хората да улавят света около тях

NORRHASSEL

ИКЕА представя колаборацията си с емблематичния фотографски бранд Hasselblad в нова колекция на име NORRHASSEL – лимитирана колекция от постери. С това партньорство двата бранда помагат на хората да се докоснат до изкуство и да го направят част от всекидневието си.

Evoke

NORRHASSEL не е колекция, включваща просто фотографии, a произведения на изкуството, с които да изразиш себе си.

0592228_PE674422_S5

Осемте постера обхващат широк спектър от обекти и внасят в дома много повече – идея, мнение и гледна точка. Те пренасят всеки в очарователния свят на този, който е уловил образа.

metalocus_ikea-hasselblad-art-collaboration-norrhassel_design_festival_madrid_01

Колекцията е част от големия стремеж на ИКЕА да направи изкуството по-достъпно за повече хора.

a-misty-view-monochrome-edit-2017

Фотографите, уловили осемте мотива в колекцията, са с награда от Masters Hasselblad – престижен приз за дългосрочни постижения в тази област. Те са Дмитрий Аджев, Ларс ван де Гуор, Ханс Штранд, Бара Прашилова, Али Раджаби, Том Джоунс и Йоахим Шмайзер.

Glocious-Gulls-and-Waterfront-2500x1676

„Фотографията е възможността човек да изрази себе си и да покаже света от своята перспектива. Във времето на социалните мрежи, тази форма на израз и изкуство става още по-популярна, създавайки една съвсем нова група от фотографи, които улавят красивите моменти в живота. С тази колекция от фотографии, ИКЕА и Hasselblad се стремят да вдъхновяват хората да продължат да улавят света, предлагайки зашеметяващи снимки, с които дома става уникален“, споделя Маркус Енгман, ръководител „Дизайн“ в ИКЕА.

alice-edit-2017

IKEA-hasselblad-art-collaboration-norrhassel-6_hypeblaze

0590052_PE673649_S5