Ценни идеи от ИКЕА за съхранение за дома ви

Създайте дом, в който повече наистина означава повече


Запазете най-ценните си вещи със стилните идеи за съхранение на ИКЕА


Личните вещи разказват уникалната история на хората и показват как собствените ни съкровища могат да ни направят щастливи. Те гордо изразяват вашето„аз“ у дома. Като част от своето проучване Life at home, ИКЕА представя домът на една двойка, която отбелязва спомените си чрез предметите, събрани по време на цял един живот.


ЗАЩО ПАЗИМ НЕЩА, ОТДАВНА ИЗГУБИЛИ СВОЯТА ФУНКЦИЯ?

Проучването на ИКЕА Life at home сочи, че в световен мащаб 27% от хората смятат, че обществото оказва натиск върху нас да живеем с по-малко вещи. Въпреки това, нашата връзка с тези предмети e дълбоко емоционалнa, защото всеки от тях предизвиква спомени, надежди и мечти, а тези неща са далеч по-важни от функционалността. Затова за нас е толкова трудно да ги изхвърлим.Какво обаче трябва да знаем, за да не се превърнат спомените в кич? Всеки сантиметър от този изпълнен с живот апартамент трябва да бъде добре обмислен.


ЗАПАЗВАМЕ ВЕЩИТЕ СИ, НО СЪЩО И СТИЛА

Ако имате много вещи, с които не желаете да се разделяте, тези съвети са точно за вас. Рецептата за успех, когато трябва да запазим онези скъпи за нас предмети, без да стане тясно и претрупано вкъщи, се състои от интелигентни начини за съхранение, организиране и – преди всичко – показване.

Започнете с кухнята. Добре е да помислите за комбиниране на хранилище и от отворен, и от затворен тип, вместо да разчитат е само на един вид. Благодарение на тази комбинация в кухнята, можете да изложите на показ най-симпатичните си предмети. Колекцията VADHOLMA предлага идеални решения за съхранение. Не е задължително кухненският остров да бъде огромен, за да е функционален. VADHOLMA обединява практично място за съхранение и работно пространство. Със супер функционалната количка RASKOG ще подчертаете тихата елегантност на заобикалящите бели плочки, смесените метали и естествените дървесни тонове.


Колекцията от съдове за хранене, съдове за сервиране и стъклени изделия, е неизменна част от живота на тези, които обичат да се забавляват. В този случай, от полза биха били две библиотеки LIATORP, поставени една до друга. Така те ще осигурят повече от достатъчно място за съхранение на всичко, което ви е нужно, превръщайки трапезарията в елегантно и драматично място.

Организирайте дневната с лавицата HEMNES, която обединява три възможности. С нея ще съхраните и покажете любимата си колекция от книги на горните рафтове.Можете да поставите цветни кутии за съхранение, пълни със снимки и други сувенири в долните рафтове. Не забравяйте за пространството по-горе, което би могло да послужи за специалните декоративни елементи.


С помощта на няколко огледала можете да създадете наистина впечатляваща и единствена по рода си стена. Тази смела инсталация уголемява визуално помещениетo. Допълнителното пространство винаги е добре дошло, особено в стая, която често се използва за събирания.

Стъкленият шкаф е предназначен за съхранение на съкровища от всякакъв вид. Ако вашата колекция от чанти е това, което кара сърцето ви да бие по-бързо, тогава гордо ги покажете във витрина FABRIKÖR.


Ако обичате да се наслаждавате на интересни предмети в дома си, полупрозрачният стол TOBIAS със стилен дизайн е идеалното допълнение към интериора ви.

В крайна сметка, когато става дума за „ценни предмети“, съхранете всички вещи, които ви връщат към най-важните моменти в живота ви, а ИКЕА ще ви помогне да ги подредите, запазвайки стила вкъщи.


За изследването Life at home:

Новият каталог на ИКЕА е базиран изцяло на изследването Life at homе, като за целта компанията влиза в домовете на 22 000 души, за да разбере как се чувстват вкъщи и какви са всекидневните им нужди. Благодарение на получените данни, в каталога компанията формира 7 типа жилищни пространства – от студио с площ 18 кв.м. до дом, който е създаден, за да подкрепя природосъобразния начин на живот на своите домакини.