INSTA STYLE: Любимите лeтни визии на… mint.stories

От юли месец поставяме началото на една нова и различна рубрика в emodno.com, където ще ви срещаме с вдъхновяващи инстаграм момичета, които ще ни споделят своите любими лятни визии. 

Тази седмица ви срещаме със Звезди или както повечето хора я познават – Mint Stories.  А за семейството си е просто Лина. От 6 години развива своето онлайн пространство Mint Stories, където с приятеля ѝ фотограф събират ежедневно истории в снимки и думи, като от скоро пренесоха тази страст и във видео формат в YouTube. През по-голямата част от времето си се занимава с маркетинг и реклама, а през последната година развива и личен семеен бранд, който най-вероятно другата година ще стартира официално.Звезди се отличава с точност (във всеки един аспект) и добра организираност (казва, че винаги тя е човекът, който прави организацията за пътувания, подаръци, събирания и т.н.). Също така тя споделя, че като типичен представител на зодия лъв не умее да спори, защото както казва тя шеговито: “не винаги съм права, но рядко греша”.

За нея една от най-големите награди за това, което прави, са ежедневните лични съобщения от хора, които ѝ споделят, че ги е вдъхновила/мотивирала да направят нещо хубаво за себе си.  “Това са нещата, които искам да чета за себе си, но не публично, тази подкрепа е интимна, лична, тя ми е напълно достатъчна, за да продължавам да правя това, което правя. “, споделя Звезди.Ето какво ни разказва тя за любимите си лятни визии:

От 3 години аз спазвам една определена цветова гама в моя личен стил и гардероб, имам определен брой закачалки в гардероба си и при появата на нещо ново – нещо старо си намира нов собственик. Работата ми като блогър ме направи прекалено голям консуматор и реших да огранича по някакъв начин всичко това, открих какво ми харесва и отива, реших да му се отдам изцяло и не съм изневерявала на стила си вече 4 година. Хубавото на този начин на разбиране на модата е, че аз нямам летен и зимен гардероб, ограничих емоционалните си покупки до минимум, цветовата гама, която следвам, ми дава възможност лесно и бързо да си правя различни съчетания, спрямо материя, дължини и допълващи се нюанси.За лятото предпочитам лен като материя, ефирни и широки рокли, еспадрили, сандали на платформа, сламена шапка (задължително) и съчетание на деним шорти с мъжка бяла риза.

Подбрала съм ви няколко вечни визии в моя гардероб. Обичам да нося и да “рекламирам” българските марки, споделям ви и някои от тях. На мнение съм, че имаме много интересни творци, които създават качествени неща и в рамките на нашата страна. Преди няколко дни в един пост в Instagram споделих, че това лято моята униформа ще е костюмът на @chefdvr. Същото бих казала и за костюма от кадифе на @zoe_by_zornitsa, ризата ми на @theyare_official, бялата ми дантелена рокля на @loveby_iris, все български марки, които правят качествени неща с отличителен почерк.Имам много добри находки и сред мейнстрийм марките, като едно кимоно от H&M, което е единственото ми такова в гардероба, но го съчетавам, както с деним, така и с азиатската ми шапка и леки ефирни панталони. Попаднах на качествени материи на бюджетни цени и сред някои от нещата на LC Waikiki, взех си зелен сет с къси шорти и по-дълго сако без копчета за под 50лв. Преди година намерих прекрасно ленено сако на Мax Mara в магазин за втора употреба, взех го за 10лв. и още не мога да му се нарадвам. Не изключвам този тип магазини като супер вариант за бюджетни и качествени находки също.Обичам да казвам, че ако сме подбрали качествени неща (като материи, кройка и изработка), подходящи за нас в гардероба ни, те никога няма да се изхабят. Може да остареят морално (да ни омръзнат), но тогава можем да им вдъхнем нов живот с нов собственик или нов прочит. Не следвам тенденции, не робувам на марки, нося това, което ми допада и се старая да не се затрупвам с емоционални и излишни покупки.Последвайте Звезди в инстаграм и посетете блога ѝ!