Irregular girl – мода за дръзки момичета

Със сигурност в България има изобилие от млади творци, които заслужават признание и мотивация, за да се развиват. Затова днес отново ще ви запознаем с работата на една българска дизайнерка, която създава ултра авангардни аксесоари и облекла.

Името й е Лилия Йорданова, а нейните дизайнерски творения може да срещнете под марката Irregular girl, която създава преди две години. Нейната работа прави впечатление с нетрадиционните решения, които носят много авангардни елементи. Самата тя казва, че често се вдъхновява от работата на Alexander McQueen, чиято стилистика е характерна с ексцентричните и смели елементи.

„Занимавам се с направата на екстравагантни и необикновени аксесоари и облекла, предназначени за нетрадиционни дами, с афинитет към различното и открояващо се мислене, което всъщност показвам посредством творбите си.

Харесвам богата, дори на моменти фрапантна декорация, но поднесена по стилен и премерен начин, към който се стремя да се придържам”, сподели с eMODNO дизайнерката.

Материалите, с които работи са предимно: кожа, камъни, метални елементи, дантела, тюл. Всеки нейн продукт е плод на прецизна ръчна изработка, което прави моделите й още по-ценни. Лилия разказва, че често създава най-големите си шедьоври в моменти на тъга.

„Мотото, закодирано в моите творения, е изцяло насочено към дамите, заявявайки им ясно да бъдат различни, смели и дръзки, да намерят своето АЗ в моето АЗ!”, разказва ни Лилия.

Модели на Лилия Йорданова можем да видим в клипове на някои от родните поп-фолк певици – Лияна, Ани Хоанг, Татяна, Валя, както и във фотосесии, чийто стайлинг е дело на Христина Тушева. Дизайнерката е работила съвместно с Биляна Йотовска в изработката на някои арт костюми за The secret garden show.

Автор: Делица Цонева