Just Cavalli за лъчезарните момичета

Сладост, лекота и позитивност са ключовите думи, с които може да се представи новата лятна колекция на Just Cavalli. Тя ни връща към произхода на марката, на който дизайнерът придава модерна нотка и съвременно звучене в моделите.

Вдъхновението за колекцията идва от многобройните пътувания, чудесата на природата и нестихващата енергия на майката-земя, въплътена в облеклата от новата колекция. Тя е предназначена за лъчезарните момичета в aпогея на своята младост, които искат да се забавляват и да опитат всички предизвикателства. Привлечени от модата, която за тях е начин да изразят радостта от живота, момичетата на Just Cavalli са нейните собствени дизайнери.

Материите са коприна, памук, мек велур, напа кожа и метализиран деним. Флоралните мотиви и анималистичните принтове загатват романтичност, а свободните кройки – чувство на лекота и виталност. Акцент в колекцията са модерните обемни макси рокли. Те могат да бъдат носени в комбинация с якета или жилетки, инкрустирани с метални шевове. Блузите са с големи, широки ръкави, съчетани с оскъдни панталони от велур.

Аксесоарите към колекцията са в типичния анимализъм на марката. Големите макси чанти са в допълнение с опашка от мармот – символ на късмет и чар. Сандалите са отворени, а ботушите – изработени от мек велур с детайли от питон.

Снимки:

– Модели от последната колекция на Just Cavalli, представени на премиерата на книгата „Усмивките на модата” с автор проф. Любомир Стойков.

Фото: © Just Cavalli

Автор: Силвия Тодорова