Just Cavalli на “БГ Модна икона” 2011

Just Cavalli ще бъде специален гост на изисканата церемония по връчването на приза „БГ Модна икона 2011” на 14 декември т.г. във “Витоша” Парк Хотел. Тогава на гала ревю-спектакъл ще бъдат показани модели от ревюто на Just Cavalli и облекла от темите JANIS и KATE от най-новата колекция на марката за сезона есен-зима 2011/2012.

Темата JANIS е вдъхновена от известната хард рок певица от 70-те години Джанис Джоплин с нейния агресивен и експлозивен характер, излъчваща неукротима сила. Духът на това бурно десетилетие – желанието за революция, стремежът към свобода и приключения – е въплътен и в ежедневните облекла от тази тема, които се носят с комфорт и удобство. Цветовете са от топлата и природна палитра с неутрални нюанси на бежово, кал, карамел и от светло до тъмно кафяво.

Темата съдържа шест различни принта: STALINGRADO (щампи, представляващи квадратен килим в топли нюанси на кафяво и червено в комбинация със слонова кост); LES JARDIN (изобразява градина с основа кафяв цвят с щипки оранжево и нотки на виолетово и бежово); IKAT SNAKE (микро питонов печат в естествени нюанси и тъмносини линии); COTTAGE (макро цветя в нюанси на червено и метличина); JOPLIN (принт с нюанси на бежово, вода, върху основа от военно зелено); TARTAN FLOWER (фантастични микро цветя, с нюанси на тъмно синьо и многоцветни щрихи).

KATE е темата инспирирана от емблематичната фигура на Кейт Мос. Като един от най-успешните топмодели в световната мода тя неведнъж е била икона за Just Cavalli. Тази тема носи настроението на разчупената градска мода като едва докосващите се цветове и щампи превземат обикновеното всекидневие. Основните багри са в горещите нюанси на бежово, охра, бяло и черно. Принотовете са същите както в темата JANIS: IKAT SNAKE, STALINGRADO, TARTAN FLOWER, COTTAGE, LES JARDIN, но в различни цветове и допълнени от LUMIERE (принт с ефект на дантела в зелени тонове); KALEIDO LACE (принтът е с калейдоскопичен ефект в графика от дантелени ресни в нюанси на слонова кост); GOBLIN (кашмир в нюанс на слонова кост, охра и нотки на виолетово); ANIMALHA (леопардов принт в тъмни нюанси); LEO FLOWER (анималистичен принт с флорални мотиви върху основа от нюанси на тютюн)

В дефилетата на ревю-спектакъла преди официалното награждаване на най-елегантните българи за 2011 г., ще бъдат показани също колекции на: KWIAT, Triumph, ZA Design и Paloma Fashion.

Електронното списание „Fashion Lifestyle Magazine” и Консултантска къща “От игла до конец” организират и провеждат за трета поредна година конкурсът за най-елегантните българи. Медийни партньори на „БГ модна икона 2011” са: сп. “Грация”, сп. “Мода”, в. “Седмичен труд”, предаването Club News по Нова телевизия и Fashion.bg. Спонсори на „БГ модна икона 2011” са: Lavazza, Merilyn Slims, “Витоша” Парк Хотел, “Балкантел”, Max Factor, „Бюти Салон”, сладкарници „Неделя” и „Жарден Флорист”.