Как йога може да ни накара да се чувстваме по-красиви и усмихнати

Йога е предпочитана от много хора по света, защото успокоява ума и оздравява тялото. Тя е подходяща за абсолютно всеки човек, независимо каква спортна култура има. Йога е древно учение, което се различава от фитнеса и останалите упражнения в зала, защото има специално отношение към човешката душа.

5-Reasons-Early-Morning-Yoga-Practices-Rock-733x440

Много известни личности практикуват йога и споделят, че тя ги прави по-млади и красиви. С помощта на йога те развиват потенциала си, контролират ума си и поддържат красива фигура. Сред най-известните имена се нареждат тези на звезди като Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу и съпругата на Джъстин Тимбърлейк – актрисата Джесика Бийл. Добре е да знаете, че има различни видове йога, но най-популярна е хатха йога, чието мото гласи – „здрав дух – в здраво тяло“.

10-Celebrities-that-Do-Yoga-Part-1-733x440

За йога не е необходимо да си купуваме специални дрехи или уреди. Тя може да се извършва навсякъде и по всяко време,  ако имаме желание и вътрешна мотивация. Тази древна наука за тялото и душата се съчетава чудесно с вегетариански начин на хранене, както и с полезна диета. Но не мислете, че ако хапвате месо, не можете да практикувате, защото това съвсем не е така.

online-yoga

Йога е сливане на душата и тялото, а и начин да успокоим ума си от ежедневните въпроси и стреса. Тя се състои от асани (упражнения), релаксация и пранаяма (дихателни техники), които ще ви накарат бързо да се почувствате по-отпочинали и ведри. Ако не сте сигурни дали йога е за вас, може да посетите курс само веднъж, за да се запознаете дали е правилният избор. Ние я препоръчваме горещо, защото в забързаното ни ежедневие трябва да има едно островче спокойствие, а тя ни го дава.