Капсулна колекция в памет на Карл Лагерфелд

Близки приятели на Карл Лагелфелд, негови колеги и музи обединяват сили, за да създадат дизайнерския проект „A Tribute to KarlThe White Shirt Project”.

Инициатор на проекта е Карин Ройтфелд, която е официален консултант на марката Karl Lagerfeld. Супермоделите Кара Делевин, Кейт Мос и Амбър Валета, дизайнерът Томи Хилфигер, актрисата Даян Крюгер, креативният директор на Gucci Алесандро Микеле и художникът Такаши Мураками ще бъдат дизайнерите в проекта.

Всеки един от гореизброените ще създаде своята авторска интерпретация на превърналата се в емблема лагерфелдска бяла риза с колосана яка, която Карл поръчваше от бутика Hilditch & Key на улица Rue de Rivoli, Париж. Тази риза, бялата дълга коса, вързана на опашка и черните очила останаха запазена марка на легендарния Карл.

По този начин приятелите на Кайзера искат да почетат паметта му – изразявайки възхищението си към него по уникален начин. Бялата риза не е случайна: „Карл я смяташе за основата на целия гардероб, за най-важния елемент“, казват колегите му.

Дизайните, създадени от приятелите на Карл, ще бъдат представени по време на Седмицата на модата в Париж през септември в централния офис на маестрото на улица Saint-Guillaume, Париж

Седемте екземпляра от участниците ще се възпроизведат 77 пъти и ще бъдат продадени за 777 евро всяка, тъй като 7 е любимото число на Карл. Всички приходи ще бъдат дарени за медицинските изследвания на програмата Sauver la Vie на фондация Paris Descartes, където Карл години наред дарява големи суми.