Благодарение на Коко Шанел ние имаме тези неща в гардероба

„Елегантност в облеклото означава преди всичко свобода на движението” – това e мотото на Коко Шанел

Важен пробив в света на модата дойде с появата на крехката жена Коко Шанел. Тя започнала своя път преди Първата световна война от магазина за шапки, а по-късно станал най-големият моден дизайнер . Благодарение на нея, нежният пол не мисли за гардероба си без следните елементи:

Панталони

Панталоните са неизменна част от стилът на всяка жена в 21 век. С тях понякога се чувстваме по – комфортно, по- свободно, по – елегантни, отколкото с пола или рокля. Но, разбира се, това е до човек. Ние разполагаме с тази привилегия да избираме какво да облечем заради гениалната Коко Шанел.

Малката черна рокля

Благодарение на Шанел и нейната смелост, ние в момента носим неизменната част от нашия гардероб, а именно малката черна рокля, която винаги решава проблема “Няма какво да облека” .

Костюмът от туид

Това е още едно от изобретенията на дизайнера, който не губи значение в наши дни. Ужасният фен на тези костюми беше Жаклин Кенеди.

Парфюм “Шанел номер 5” 

Ах, този аромат популярен и до днес. Почти 100 години, този аромат олицетворява елегантност и добър вкус. А за една жена, която иска да се чувства в кожата си – това е перфектното решение.

Чанта с дръжка

Чанта с дълга дръжка е удобен аксесоар, който произхожда от Коко, освобождавайки жените с ръце от мрежата.Чантата се появява през февруари 1955 г. и съответно получава легендарното име 2.55

Благодарение на Коко Шанел ние в момента имаме такъв избор за нашия стил. Както виждаме тя е била гениална, тъй като е мислела много години напред и каквото е  било актуално през нейното време, сега е актуално и през наше.