KNAPP представи The Romantic collection 2013/2014

Вчера вечерта модната марка Knapp представи новата си колекция The Romantic collection 2013/2014. След пролетта на точките, зайците и pin-up вдъхновението, есента и зимата за KNAPP са решени в драматично черно и дантели. Познат с афинитета си към минимализма и често пъти подвластен на модните влияния от средата на миналия век, екипът на българския бранд показа една завладяваща еклектична колекция, обединяваща романтични силуети, материи и детайли от различни епохи.

Актрисата Теодора Духовникова беше ослепителна в емблематична за новата колекция рокля, изработена от черна коприна и заслужено събра възхищението на гостите. Тя сподели, че се чувства в нея като филмова героиня. Освен специален гост на вечерта, тя е и почитател на марката.

Изложбата – ревю даде възможност на всеки присъстващ да види в детайли тоалетите, представени от топ модела Глория Петкова, както и от други от най-успешните модели на Ивет Фешън.

Дантелата е основен елемент в The Romantic collection 2013/2014, който за първи път влиза в дизайна на марката. Затова KNAPP се спират на една от водещите френски марки за дизайн на дантели, с която са работили в някои от филмите с най-коментирани и атрактивни костюми през тази година, като „Великият Гетсби“! Особено внимание е обърнато на съчетаването на материите и на играта с тяхната плътност и различна текстура. Памук, коприна и вълна си партнират с различна по своя рисунък дантела, с флорални мотиви и меки ръчно изработени помпони. За по-завършения облик на колекцията са включени щрихи от ръчни плетива на две куки. Черната гама в тоалетите е разнообразена от цветни акценти в приглушен нюанс на фуксия, синьо и бежово.

Традиционното решение колекцията да включва две линии – основна и Light не е пренебрегната и през този сезон. В Light линията се дублират силуети от основната, но решени в коренно различни материали сред които вълнено и памучно трико, а дрехите подсказват своята casual насоченост. Цветовата гама е по-топла и за разлика от предложенията от по – високия клас на основната линия, не включват черната гама и акценти от дантела.

Напълно нова е и колаборацията на КNAPP с утвърдения дизайнер на бижута – Антоанета Рамджули! Тя създаде серия аксесоари от дърво и полускъпоценни камъни, която отговоря стилово и концептуално на търсенията на марката.

За финалните щрихи към цялата визия, KNAPP се довериха на едни от утвърдените имена, като Слав Анастасов и Жоро Петков, с които марката работи по своите модни проекти. За цялостния имидж, който екипът KNAPP биха искали да предлагат с всяка своя колекция, взаимно си гласуваха доверие с елегантните обувки на магазин Le Scarpe, а гостите се насладиха на Absolut коктейли и получиха специални подаръци от Vichy.

Сред почитателите на марката, дошли да видят новата колекция бяха певицата Сантра, продуцентът Андрей Арнаудов, водещата Деси Стоянова, собственичката на „Ивет Фешън“ Ивета Григорова, топ моделът Мира Колева-Кленовски, очарователната приятелка на Дичо, Карина и други.

Снимки: Темелко Темелков, Момчил Христов