В главната роля – КОЛАНЪТ

Когато говорим за женственост, първото което си представяме е идеалната женска фигура с форма на пясъчен часовник. Това означава, че основният акцент на погледа пада върху съразмерните мерки между бюст и ханш. Модната индустрия, обаче, гледа на друго място. За да постигне тази съвършена форма, поне там където е възможно, трябва да подчертае или да създаде тънката и фина талия, която всяка дама мечтае да притежава.ТОП аксесоарът, който влиза в главната роля за извайване на перфектната талия е КОЛАНЪТ. Независимо дали ще го носите с дънки, поли, панталони, върху палта, напластявания под или над връхната дреха, тънки, дебели, във формата на шал, чанта, връзка – коланът е онзи моден атрибут, който не трябва да напуска гардероба ви нито един сезон.


КУПИ кожен колан с гайка

КУПИ колан с животински принт и голяма катарама

КУПИ жълт кожен колан с релефен животински принт


Тенденцията не е нова, но актрисите от „Сексът и градът” направиха такова феноменално възраждане на пояса, че го заковаха окончателна в списъка с must have!


Само този аксесоар има силата да преобрази look-а ви към по-смело и по-модерно излъчване.

Вижте няколко идеи как да разтресете този тренд, благодарение на някои от звездите на street style-а.


Коланът на талията

Когато се колебаете какво да облечете, заложете на нещо макси и го стегнете около талията си с колан. А решението какъв да е той няма да е лесно, защото в случая няма никакви правила. Класически черен или кафяв колан ще свърши идеална работа, но в случай, че решите да се развихрите – давайте смело и безразсъдно. Няма как да сгрешите.


КУПИ класически кафяв колан


Винтидж верижка колан

КУПИ велурен широк колан с верижка

КУПИ шарф с камъни за кръста

КУПИ тънък колан за кръста с декоративни камъни

КУПИ колан тип колие

Разбира се, мощната комбинация, която продължава да царува в света на модата, е statement belt с блейзър. Но, както знаете, всичко в модата е циклично, така че, някогашните верижки, които деликатно подчертаваха областта на талията и придаваха блясък на тоалета, сега се завръщат в много по-смел и модерен вид. Влюбени сме във висящите медальони, когато са в комбинация с пуловер или кожена рокля.


Колан-чанта

Друга тенденция на пояса, която продължава да циркулира, е пакетната визия на колана чанта. Точно това звучи като хибрид на класически колан и клъч. Няколко функции в едно – чанта, която не се налага да държите в ръка или да преметнете през рамо и събира всичко ценно; колан, който върши традиционната си функция на кръста; и подчертаване на женствените форми на дамите.

КУПИ колан тип чанта кръгъл

Чантата-колан е едно безпогрешно решение. Можете да го комбинирате с красива рокля, след това с небрежна ежедневна рокля, а накрая и с аутфита за офиса. Нямате никакво извинение да не носите този модел колан.


КУПИ колан тип чанта със змийски принт

КУПИ колан тип чанта жълта велурена

КУПИ колан тип чанта червена

КУПИ колан тип чанта кадифена цикламена за китката

КУПИ колан тип чанта черен с декоративни цветя


Коланът бижу

КУПИ текстилен колан с декоративни камъни

КУПИ кафяв бохо колан с декорации

КУПИ сатенен колан с красиви бижута декорации

КУПИ кожен колан сив металик

КУПИ тънък шарен колан с декоративно бижу

Това е идеалният вариант да добавите блясък към вечерната си визия. Но в никакъв случай не означава, че този модел е предназначен единствено за вечерните партита. Онези мадами, чиято запазена марка е блясъкът и пищността, могат да сложат този пояс и през деня, стига да не прекаляват с добавянето на други бляскави бижута към look-а. Тук може да добавим и металик коланите, които биха играли дубльори на горните си събратя, но в по-сенчест вариант да добавят разкош и гламър.Да увиете около талията с по-дебел или тъничък колан, няма никакво значение, защото в комбинация с класическа бяла риза, каквато и щампа да сложите, пак ще е фантастично.
Дебел колан с шипове, който да нахлузите над няколко пласта материи, но под връхните дрехи, ще добави малко джаз звучен към визията ви.


КУПИ жълт тънък колан с капси

КУПИ черен колан тип шал с кръгла катарама

КУПИ широк кожен колан

КУПИ тънък сив колан с капси


Върху блейзер или по-тънка горна дреха със сигурност ще оформи облеклото ви по начина, по който вие сте си представяли. В комбинация с пола и ботуши. Ще придаде лачен вид на ансамбъла.Ако изберете дължини до земята във формата на палто или рокля, закопчавайки талията с колан, може да разчупите външния си вид.

Още едно предимство на колана като аксесоар е, че той може да другарува в перфектна хармония с всички останали аксесоари. Комбинирайте със сладко шалче или кокетен клъч.Редактор: Марина Делева