Пролетта с бохемското настроение на Polo Ralph Lauren

Ралф Лорън отбеляза 50-годишнината си в модата миналия месец с грандиозно шоу в Сентрал Парк. Модната му линия – Polo носи отличителни белези от неговия стил като дизайнер. През този сезон в американската марка усещането е по-специално  във външния вид, като се започне с класическия бял бутон с отрязани ръкави, който е вдъхновен от Лорън,  преди десетилетия.

Домашната тъкан е навсякъде през този сезон, дори и в най-разредените кътчета на индустрията. В този смисъл бродираните рози, мидени черупки и  кръпки, които добавят цвят върху избледнели дънки и якета.

Наистина, погледът на Лоурън за подготвителна работа с търговската марка имаше ясно изразен хипи акцент, в съответствие с бохемското настроение, което е във въздуха за пролетта. Леките свободни рокли или бандана – принтът са добър начин да се придаде ретро нотка от Haight-Ashbury в съвременния пейзаж.

Въпреки това имаше и нови възможности за любителите на модата в офиса. Широките панталони и гаучо панталоните, първоначално вдъхновени от дизайните на Lauren, създадени в началото на 70-те години, предлагат стилна и удобна алтернатива за онези, които предпочитат свободно настроения стил, от  Diane Keaton. Сандалите “хуараш”, които се открояват в колекцията, някога са притежавани от  музата на дизайнера –  неговата съпруга Рики.