Лора Добрева отблизо и нейният стил

“Обичам живота, хората, лудорията. Старая се да бъда позитивен и усмихнат човек въпреки злободневните проблеми, с които всеки се сблъсква. Уча журналистика, работя в маркетинг агенция, а през останалото свободно време се развивам като инфлуенсър, хаха. Пътувам често, обичам да снимам, да пиша – в момента развивам свой блог.” – споделя Лора за себе си пред emodno.com

Каква е твоята мечта сега и каква е била преди? Променила ли се е?

Не бих могла да се задоволя с избор на една единствена мечта. Смятам, че човек е редно да има много мечти! Да мечтае за всякакви неща – понякога дори немислими и напълно невъзможни, но да се бори за тях и да прави всичко в тяхно име. В този ред на мисли, може би имам по една мечта всеки месец. Щом я изпълня, се запътвам към следващата.

А сбъдна ли я?

Старая се да сбъдвам всяка мечта, която си поставям като цел. Разбира се, това често е трудно – някои мечти остават тлеещи във времето, но надявам се, когато някой ден погледна назад, ще съм доволна от сбъдването на повечето си мечти.

От кога усещаш модата като страст?

Истината е, че винаги съм имала афинитет към модата. Когато съм била още пеленаче, мама ми е водила дневник. В него е вписвала всякакви случки и смешни истории, на които до ден днешен се забавляваме. В някои от историите тя разказва как още на 2 годишна възраст съм се преобличала по няколко пъти на ден, съчетавала съм дрехите си по цветове и разбира се съм нахлузвала високите й обувките заедно с пантофите за вкъщи!

Как откри своя стил?

Предполагам с времето всичко се променя. В момента се обличам по един начин, може би догодина ще имам съвсем друг вкус. Открих сегашния си стил из модните списания, които обичам да чета, черпя вдъхновения от влиятелни личности, но също се старая да имам собствен почерк и усет за нещата.

Как описваш стила си с една дума?

Неангажиращ.

Следиш ли усърдно модните тенденции?

Да, изключтелно интересно ми е. Някога си мечтаех да бъда дизайнерка, учих се да шия, имах амбиции в тази насока, но животът ме повлече в друга, хаха. Много ми е интересно.

Без кой аксесоар не можеш да излезеш?

Любимите ми две гривни и любимите ми два пръстена. Не излизам без тях, също и без очила – едни диоптрични, едни слънчеви.

Какви неща имаш най-често в дамската чанта?

Хапче за глава, ластик за коса, крем за ръце, гланц, дъвки.

Мислиш ли, че стилът е подобен като на твоята майка Мира Добрева?

Със сигурност има много неща, които заимствам и от нея, често си разменяме и дрехи! Но все пак нейният стил е различен.

 

Какъв  съвет би дала на по-малките  момичета относно стила на обличане?

Бих казала, че най-важно е да се чувстваш комфортно в едни дрехи. Бих посъветвала да експериментират с различни стилове, докато намерят този, който им пасва най-вече. До ден днешен аз се обличам съвсем различно във всеки един ден – ето, например, вчера бях с риза, карирана пола и боти, а днес съм с огромен суичър, дънки и маратонки. Зависи от настроението и задачките за деня, но винаги се старая да изглеждам прилежно, дори стилът да е по-неглиже.

Мислиш ли, че всеки трябва да се облича по свой собствен начин без да копира?

Мисля, че това е почти невъзможно и не виждам нищо срамно в това да копираш някого, даже напротив – смятам, че това е комплимент към другия човек. И все пак никога не съм била фен на копирането 1:1, понякога дразни, но пък това да чуя, че някой си е купил подобно на моето сако, защото много е харесал цвета му – какво лошо има? Наистина ми става мило и се радвам, че с дрехите си успявам да накарам хората също да разчупят своя гардероб.

Модата за теб е?

Ежедневие.

Тук може да разгледате нейния instagram профил https://www.instagram.com/loradobreva/