Louis Vuitton отварят първия си ресторант

На 1 февруари ще се отворят вратите на първото кафене Louis Vuitton – Le Café V – и ресторанта – Sugalabo V ! Но за да стигнете дотам, ще трябва да отидете до Осака, Япония. За менюто и на двете заведения ще отговаря  звездния готвач Йосуке Суга, бившо протеже на спечелилия 32 звезди на Мишлен – Джоел Робучон.

Le Café V се намира на четвъртия етаж на магазина на Louis Vuitton, а гостите могат да посетят и бара и романтична тераса с изглед към града. Разбира се, ще ви е необходима резервация, ако искате да посетите това магично място. Концепцията на ресторанта предполага, че само много ограничен брой хора могат да вечерят там. Все пак концепцията на заведението копира тази на ресторанта на Суга в Токио, който е на 47-то място в света и за да отидеш трябва да си направиш резервация месеци преди това.

Самата сграда на Louis Vuitton в Осака наподобява, според плана на архитект Джун Аоки, кораб, плаващ по вълните. А вътре в сградата има някои произведения на Objets Nomades. Интериорът също ще има морски детайли, които да са в унисон с цялото усещане на сградата.