Мисия „Красиво Лице“: маска с мед и лимон

Кожата на лицето е изключително деликатна, а ние често забравяме да се погрижим за нея. Тя е особено податлива на стaреене от редица фактори като околна среда, възраст, диетичен режим и тютюнопушене. Сещаме се да се подложим на козметични процедури само тогава, когато вече се е появил проблем. В забързаното си ежедневие не посещаваме козметик ежеседмично, но има някои малки ритуали, които ще ни помогнат да запазим кожата си здрава по-дълго време.

19999

Съвременната жена подхожда критично към природните трикове, но истината е, че именно на тях трябва да се доверим. Природата е извор на младост, сила и здраве и ни дава всичко, от което тялото ни има нужда. Има и още един плюс на природните рецепти за красота и това е цената. Почти всичко, което ни трябва можем да си набавим от кварталния магазин, а и не необходимо да отделяме часове за процедури. Гарантираме ви, че ако спазвате тези прости съвети, ще подарите на кожата си ежедневен комфорт.

theeverygirl_hairmask2

Първата рецепта, с която започваме, е домашна маска за лице с мед и лимон. Още от древността медът е известен като лечебен продукт, с който може да се лекуваме и разкрасяваме. Лимонът е ценен източник на витамин Ц и е незаменим антиоксидант, изчиства порите от замърсявания и тонизира кожата.

theeverygirl_hairmask3

Маската с мед и лимон е подходяща за всеки тип кожа, а ако имате суха кожа, ви съветваме да добавите и малко зехтин. Изстискайте малко лимон, добавете мед и разбъркайте. Намажете на чисто, подсушено лице и стойте така около 15-20 минути. Този малък ритуал може да извършите и докато гледате телевизия или готвите. Ако го прилагате 1 пъти седмично, скоро ще забележите как кожата ви е станала по-мека и гладка. Съвсем скоро ще ви представим и още любими домашни маски, и не забравяйте, че понякога най-простичките неща са най-гениални!

Разгледайте още интересни статии.