Мисия “Kрасиво лице”: Маска с авокадо и мед

След като ви представихме маска с мед и лимон и маска с хума, решихме да обърнем внимание на симпатичния плод авокадо. Авокадото е изключително вкусно и полезно, благодарение на своите мононенаситени мазнини. То, обаче, не се използва само за храна, а и в козметичната индустрия.

avocadomack

Още от древността са известни разкрасителните свойства на авокадото. То подхранва кожата, подмладява клетките и придава свеж вид на лицето. Разбира се, с авокадо можем да си правим и маски за коса, но ние ще представим маска за лице, тъй като на това сме посветили и рубриката си.

аалалааллала

Необходими са ви само авокадо, мед и лимонов сок.  Пасирайте вътрешността на един узрял плод заедно с 1 ч.л. лимонов сок. Лимоновият сок се добавя, за да се предотвратят процесите на окисление. Капнете в сместа 1 с. л. мед и разбъркайте добре до получаването на паста с гладка консистенция. С връхчетата на пръстите си нанесете пюрето по цялото лице с нежни масажиращи движения в посока нагоре. Оставете маската в покой върху лицето си и след 15 минути изплакнете.

untitled-2-of-7-e1399322917437

Надяваме се маската с авокадо наистина да ви накара да се чувствате удобно в кожата си. Не забравяйте, че природата е извор на младост и красота!