Мисия “Красиво лице”: Маска с хума

Решили сме всяка седмица да ви представяме различни домашни маски за лице. В своята “Мисия Красота” залагаме на природата, която ни прави по-красиви за по-малко пари. Миналата седмица ви представихме маска с мед и лимон, която подмладява и подхранва кожата. Сега сме решили да обърнем специално внимание на хумата.

zelena-maska4

Хумата е известна още от древността със своите лечебни свойства. Тя се прилага за отоци, екземи, рани и възпаления. Има силно действие и върху кожата на лицето, която става по-гладка и чиста.  Този път решихме да ви представим маска с хума за нормална кожа. Хума можем да си набавим от всяка аптека, а ни трябва още само кисело мляко и лимон.

bububu

Преди да започнете забъркването на съставките, имайте предвид, че хумата трябва да се смесва в дървен съд с дървена бъркалка. Необходими са ви 1 ч.л. хума, 1 ч.л. кисело мляко, 1 ч.л. лимонов сок. Съставките се разбъркват добре. Нанасят се на чисто, измито и подсушено лице. Може да стоите около 15-20 минути, след което изплаквате с хладка вода и нанасяте подхранващ крем. Маската е изключително полезна и, ако я правите всяка седмица – ефектът ще бъде бърз.

маска-за-коса-с-хума-e1445522356242

Експериментирайте с хумата, ако кожата ви е по-суха, бихте могли да прибавяте и малко зехтин към маската. Бъдете красиви и не забравяйте, че природата е извор на здраве и живот!