Must have: мъжка риза

Хипер-женствеността вече не е качена на пиедестал, и постепенно слиза от почетното първо стъпало, за да направи място на андрогинните трендове и визии, които освен модерни, креативни и уникални, са и много удобни – фактор, който изобщо не е за подценяване в наши дни. Дни на безспирен бяг към работата, детската градина или училището на детето, йогата или фитнеса, бара или ресторанта, в който ни очаква приятна компания.

мъжка риза

Освен дизайнерите, и много момичета усетиха комфорта от мъжките дрехи и решиха да се пренасочат към тях, съумявайки брилятно да ги нагодят към женските си форми.

Класическата мъжка риза (основно в бяло) е моделът, който всяка уважаваща себе си представителкна на нежния пол, трябва да има в гардероба си. Бялото платно винаги ще бъде знак за модернистичен и свободомислещ лайфстайл. Интерпретациите с нея са толкова оригинални, че позволяват да дадете воля на креативното си съзнание и да сътворите оригиналност и класа, адаптирани към вашия личен стил.

 

мъжка роиза-офис стил

Точно този тип oversize дреха е изключително подхощ за официална визия, но стои много достойно и в по-разчупен вид, като се съчетае, например, с тъмни скини джински или джегингс и кожено яке. Ризата има много повече структура и ще придаде на аутфита ви cool и тренди излъчване.

С мъжката риза можете да направите чудеса. Навийте ръкавите, подчертайте талията с широк колан, сложете няколко редов гердан и вече имате изцяло завършен вариант за целодневна визия.

мъжка риза-рокля

Един от вариантите е да носите ризата като рокля или туника, подчертвайки линията на талията. Ако я облечете по този начин, освен с колан, бихте могли да подчертаете талията, като сложте по-къса пола отгоре й или завържете ръкавите на якето си. Добавете токчета и един ярък клъч за неглижиран вечерен тоалет.

 

Мъжка риза - пола

Можете да я комбинирате и с пола – обемната риза ще изглежда по съвсем различен начин, ако я напъхате в колана на полата, независимо дали ще е в къс вариант или ще заложите да дължина до и под коленете. Този контарст между обемите създава симетрия и остава впечатление за самобитност.

Ако върху ризата, обаче, сложите бюстие, елече или някакъв вид топ, това е нещо тотално ново и интересно. Изглежда феноменално и отново изкарва на преден план женските форми. Парадоскално е, че именно този абсолютно мъжки сегмент в облеклото, подчертава женсвеността в аутфита на дамите.

мъжка риза-пуловер

Освен отгоре, ризата може да бъде и отдолу – под също толкова обемен пуловер. Или пък да я вкарате в ролята на горна дреха върху тишърт с или без ръкави.

Ако сте си харесали друго, освен ризата, от мъжкия гардероб, то това нека бъде чифт прокъсани и изтъркани дънки, който можете да комбинирате много симпатично с нея. Това са два елемента, поотделно или под формата на сет, които с голям успех успяват да възпламенят андрогинната тенденция. Бъдете смели! Към тях прибавете ярки и обемни бижута, чанти, брошки, шапки, токчета, платформи или кецове и си позволете да повдигнете няколко чифта вежди или да отворите нечии очи и усти, веднага щом излезете на тротоара.

мъжка риза- стил

Вече не просто мъжката риза се прекроява в женски силует, не! Вие направо можете да отидете и да си я грабнете директно от мъжкия щанд.
Освен, че ще се чувствате супер удобно,  ще прибавите към визията си повече  изтънченост, но и ще дадете сериозен тласък на акредитирането си за стил.

Определено съзнанието на съвременната мода се е поразмърдало и е обърнало посоката си на движение към една фантастична колаборация между модерно, комфортно и практично.


Автор: Марина Делева