Най – продаваните аромати за всички времена

Въпреки факта, че парфюмерийните компании почти всяка седмица произвеждат новост, повечето от тези, които отиват в магазина за парфюми, придобиват познатия аромат. Дори и самите марки посочват, че повечето от новите аромати са интересни само за клиентите, докато се излъчват реклами по телевизията или в интернет. Но на рафтовете на магазините има „стари времена“, които донесоха голяма печалба на своите създатели и все още остават най-продаваните аромати.

Juliane Diesner on Instagram: “saturday 🍯💫”

5. L’Extase Nina Ricci

Парфюмерната къща Нина Ричи даде на света десетки ароматни композиции. Някои от тях са все още обичани и търсени, докато други отдавна са престанали да представляват интерес за купувачите. В продължение на много години Нина Ричи Нина беше най-продаваният аромат на марката. Но постепенно класическата версия на ябълката отстъпи място на L’Extase Nina Ricci. Сладък, леко сладък компотик от праскова, круша и малина, на карамелно-мускусна основа. Нещо като рай за сладките зъби. През трите години и половина на аромата вече са придобили над един милион жени.

4. Lanvin Eclat D`Arpege

През 2003 г., когато се появи този аромат, той изобщо беше буквално: при момичетата от цветя, при продавачите в малките магазини, у студентите и учителите, дори при жените в скъпи ресторанти. Тъй като моят колега, който по това време работи като консултант в парфюмериен магазин, понякога си спомня, Еклат беше донесен в огромни кутии и все още не беше постоянно на рафтовете.

3. Versace Bright Crystal

Един от най-успешните аромати на модната къща Versace е Bright Crystal. Той беше красив за всички: красива бутилка с тежък, сякаш кристален капак, лек, плодов влак и чудесна игра на парфюмни ноти. На моята тоалетна полица той приличаше на истински цар и винаги привличаше възгледите му. Bright Crystal все още остава един от най-продаваните аромати, въпреки факта, че е издаден преди повече от 10 години. От пускането на пазара през 2006 г. официално бяха продадени над 3 милиона бутилки.

2. Chanel Chance

Ако смятате, че най-популярният аромат на Chanel е отпуснат Chanel No. 5, тогава бързам да ви разочаровам. По-модерна и лека Шанел Шанс беше пред всички. Агресивната реклама, хвалебствените ревюта на най-големите гланцирани публикации и любовта към жените за този модерен дом направиха Chance най-продаваният 2002 аромат. За 17 години официално бяха закупени почти 4,5 милиона бутилки.

1. Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3

Ето го – най-противоречивият, прокълнат, но най-закупен аромат от тази модна къща. Dolce & Gabbana издава цяла поредица от парфюмни композиции през 2009 г., посветена на арканата от карти Таро. Но от цялата колекция само императрицата придобила такава безпрецедентна популярност. Някой го нарича “химически”, някои обвиняват за “макари”, а някои всяка година в продължение на 10 години купуват нова бутилка. От пускането на L’Imperatrice 3 са закупени 5 милиона 600 хиляди бутилки. Този аромат остава един от най-обичаните и търсени.