Магнетичната Нора Шопова в новия брой на сп. Булка


Какви са горещите тенденции за сезона в булчинската мода – отговорите ви очакват в новото издание на сп. Булка, вече на пазара! Прекрасната Нора Шопова е лице на зимния брой, облечена с романтична рокля на FEDE fashion studio от копринен матов сатен, декориран с фина дантела в екрю на дизайнер Вяра Георгиева. Във фотосесията Fall in Love, реализирана в най-новата сватбена дестинация в тоскански стил – Zornitza Family Estate, тя позира в още няколко изящни модела на български и чужди дизайнери.


На страниците на списанието ще откриете вълнуващи модни предложения за булката и младоженеца, практични съвети около организацията на най-важния ден и тематични идеи за декорация на празника.
С фокус върху прическите и грима, козметичната палитра представя последните тенденции в красотата. Рубриката, посветена на любовта “Булки споделят с БУЛКА” отново е изпълнена с вълнуващи сватбени емоции, споделени от читателките. А всички булки казали “Да” през 2018-та могат да участват в Конкурса на изданието “Булка на годината 2018” – подробности за него в www.spisaniebulka.com


Нека сега заедно да се насладим на интервюто, което направи Виолета Цачева с магнетичната Нора Шопова
Текст: Виолета Цачева, снимки: Цветан Игнатовски за сп. БУЛКА


Удоволствието да се запозная с Нора Шопова отблизо, остави прекрасни впечатления – обаятелна, скромна, мъдра, целеустремена да върви напред, изпълнена с енергия и невероятен професионалист. Случи се при съвместното ни двудневно пътуване до едно райско кътче край Мелник – Zornitza Family Estate, където с екипа ни я снимахме за броя. Тя е едно от лицата на прогнозата за времето по NOVA телевизия, а като модел на Ivet Fashion се нарежда сред най-успешните имена с корици и фотосесии за световни модни списания. Нора е единствената българка, красила два пъти корицата на Vogue.


Отличена е с приза “Жена на годината” на сп. Grazia в категория “Мода” (2014) и е в класацията “Топ 70 на българските знаменитости” на сп. Forbes (2015). Въпреки че е завършила “Право” и в семейството й всички са юристи, Нора избира друг път на реализация, в който разчита на себе си. Обиколила е почти целия свят, благодарение на работата си като модел, но едно лично пътуване по пътя Камино де Сантяго м.г. оставя в нея ярък отпечатък.


– Нора, какво те запали да извървиш пътя Камино и промени ли те?
– Да, разбира се, че ме промени. Направи ме по-търпелива и по-спокойна. Имах нужда от почивка – от работата, от социалните мрежи, от динамичния свят, в който живеем. А там времето не съществува. Щастлива съм, че предприех това предизвикателство, защото то остави траен отпечатък и чувство за лекота в мен.
– Прегръдката на модната слава дава много, но и взима. Как е при теб?
– При мен всичко е просто. Професионалният живот стои от едната страна, личният – от другата. Аз не съм от хората, които на всяка цена трябва да бъдат под светлините на прожекторите и това всъщност много ми помага. Хората имат нужда да топят ледове, а не да градят стени в комуникацията по между си. С две думи – славата не ме влече.


– А мечтала ли си за телевизионния екран?
– Да! Обичам камерата. Много исках естествено преливане от моделската работа към нещо, което да продължи да ме кара да изпитвам удовлетворение и да чувствам емоция. Живият ефир ми дава всичко това. Най-хубавото е, че имам достатъчно време да продължавам да пътувам и за снимки.
– За какво не ти стига времето?
– За мен самата. Тази година почивах веднъж за 4 дни и често чувствам нужда да изчезна за известно време, но за момента няма как.


– Имаш ли хоби?
– Хоби – не точно, но обичам физическата активност. Винаги отделям време в ежедневието си за тичане в парка, йога или фитнес.
– Коя е най-романтичната изненада в живота ти?
-Не мога да кажа. Старая се да дарявам с любов близките си и съм обгърната в такава.
– Какво чудо би си пожелала за Коледа?
-Здраве. Цяло чудо е да си здрав в този болен свят.