Вторият по големина МОЛ в България отваря врати във Варна

Голяма новина за варненци и всички, които обичат този прекрасен град н само през лятото. Той за пореден път доказа, че се развива, расте и хубавее, за да имам с какво да привлича хилядите си обожатели не само през топлите месеци от годината. Малко след началото на следващата година на ял свят ще се роди едно от на-мащабните отрочета на българската и европейска инфраструктура, което ще завърти в и около себе си невиждан досега ураган от посетители, емоции и преживявания в едно. Delta Planet Mall Варна, най-големият нов търговски и развлекателен център в България, е готов за откриване. Голямото събитие ще се състои на 28 март 2019 година.С новата си концепция и привлекателни условия, Delta Planet Mall постига заетост 88,3% четири месеца преди откриването си. За първи път марки като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo, Cropp, Sinsay, Mango, Sport Depot, Billa, Cinema City, Domino’s и много други влизат в търговски център във Варна. Международните марки Reserved и Mohito отварят с най-новите и най-големите си концепции в България. Delta Planet Mall ще има най-голямото Cinema City извън София с 12 зали и единствената във Варна 4DX кино зала. Детският Galaxy център, най-големият магазин за детски играчки Comsed, както и най-голямата батут зона във Варна откриват в Delta Planet Mall. За първи път Starbucks и Costa отварят врати в търговски център в града.


Delta Planet Mall ще се основава на сравнително новата концепция при моловете в България ритейлтейнмънт- комбинация от пазаруване, интерактивен модерен интериор и просторни интегрирани развлекателни зони (над 4 000 м2), което ще засили цялостното изживяване на потребителя в търговския център и ще увеличи времето за приятен престой.

“Ние се оприличаваме като израз на новия стил на града – не само в контекста на уникалния микс от пазаруване и забавления, който ще предложим, но и като концепция, разработена в отговор на множеството нови инфраструктурни и позитивни микроикономически тенденции във Варна и североизточния регион.”

– каза Алекс Линчев, AssetManager на Delta Real Estate Bulgaria и Mall Manager на Delta Planet Mall Варна.


Delta Planet Mall е с обща търговска площ 40000 м2 и е разположен на четири търговски нива, две от които партерни,следващи естествената денивелация на терена. Заема позицията на втори по големина търговски център извън София и на най-голям новооткриващ се мол в България. Delta Planet Mall ще разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.
Зад инвестициите в Delta Planet Mall стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding и известната в страната ни АП Инвест.


Проектът Delta Planet Mall е мащабен – и за Варна, и за България. Инвестицията се оценява за над 120 млн. евро. Осигурява над 600 нови работни места, както във фирмите, опериращи на територията на търговския център, така в свързаните с тях подизпълнители и доставчици. Местоположението на Delta Planet Mallе Варна, кръстовището на бул. “Сливница” и “Република”, в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града.