Prada x MR PORTER ще играят на обща писта

Prada се готви да пусне първата си изцяло мъжка колекция за online магазина MR PORTER.

prada-mr-porter-2018-capsule-collection-announcement
Колаборативните взаимоотношения между двата лейбъла са белязани с успех още при първия опит на дуото да създадат съвместен проект. През януари Prada и MR PORTER предоставиха на своите потребители изключителната рънърска маратонка, обогатена с куп предимства и показатели, които я направиха перфектният аксесоар към аутфита на спортуващите хора.

prada-mr-porter-00

Удобството и качествените материали, от които е направена тази обувка, я изстреляха в топ листата на най-търсените продукти за ежедневната спортна рутина на милиони хора.
Този път, на 24 април, тандемът ще ни представи 32 елемента от една изцяло иновативна и интересна колекция, вдъхновена от мъжката спортна мода на 50-те и 80-те години – ерата на боулинга.

prada-mr-porter-bowling-collection-2
Капсулната колекция е съставена от богат набор от артикули – дрехи, в които шареното каре е на почит; тениски с апликации и хавайски принтове, раирани жилетки, спортни якета от велур и сатен; вълна и мохер при блейзърите и панталоните. От гледна точка на обувките, колекцията ще включва мокасини, обувки на равна платформа, кецове и превъзходните Derbies, от велур и еленска кожа. И за един наистина шикозен финал – боулинг топки с логата на MR PORTER x Prada.

prada-mr-porter-bowling-collection-1
От италианската модна къща признаха, че тяхната идеология доскоро отричала online продажбите, защото за тях истинската мода се вдъхновява и прави от реалния живот, но вече признаха, че за тях е стратегически релевантно да се впуснат в новостите, които налага съвременният свят. Дигиталната им трансформация е нещо задължително във времена, в които дигитализирането е неизбежно.

Автор: Марина Делева