Pre-Fall колекциите или какво ще бъде модерно през есен 2015

Ето че дойде и онова време от година, в което топ дизайнерите ни представят своите PreFall колекции за 2015 година. За тези от вас, които се чудят какво точно представлява това, ще обясним, че това са предвестници на есенно-зимните колекции. Дрехите в тях са най-подходящи за края на летните дни и началото на есента, когато времето все още е топло и слънчево, но малко по малко започва да се захлажда. Това е един вид преходна колекция между два сезона, която предвещава какви ще бъдат най-горещите тенденции през зимата. Именно поради тази причина истинските любители на модата очакват PreFall дефилетата с истински интерес и нетърпение, за да могат да бъдат една крачка пред останалите! Днес ние ви даваме възможността да надникнете в предстоящите трендове, определени от някои от най-известните и уважавани дизайнери!

Christian Dior
В своята Pre-Fall 2015 колекция, Christian Dior предлага една феерия от нюанси и разнообразни материи. Това, което знаем със сигурност е, че блясъкът заема челно място сред редиците на италианската модна къща. Особено внимание правят роклите с миди дължина, вталена кройка и презрамки, под които се подават стилни бляскави блузи. Свободното деколте изцяло липсва, изместено от високи яки тип „поло”. В колекцията впечатлението ни грабва и така нареченият Check принт – квадратното каре. Освен задължителната кожа с косъм за връхните дрехи, Christian Dior представя и лачения шлифер – стилен и бляскав, отразяващ милионите светкавици на фотографите.

Vera Wang
Кралицата на модата Vera Wang представя една решена изцяло в черно PreFall 2015 колекция, която обаче веднага ни грабва с изразения си стил и подчертано внимание към детайла. Дизайнерката включва връхни дрехи от кожа с косъм, много нежна и женствена дантела, лицева кожа, блясък и пайети, за да създаде една колекция, която ще се хареса на всяка бунтарка със скрита нежна натура. Строгата кройка на моделите и преобладаващата миди дължина на панталоните и полите говори за сдържаност и стил. Изборът на гумени ботуши е нестандартен и именно това е причината да ни харесва особено много!

Diane von Furstenberg
Една изключително цветна и свежа колекция, която съвсем естествено продължава усмихнатото лятно настроение, представя дизайнерката Diane von Furstenberg. Необичайният избор на интересни и грабващи вниманието принтове, сред които присъстват и животинските шарки, ни допада изключително много. Във вталените в кръста и свободно разкроени надолу, достигащи до миди дължина, рокли долявяме нещо от духа на 60-те. Комбинацията им с високи ботуши добавя доза дързост и модерно звучене. В колекцията на Diane von Furstenberg цветовете и принтовете са топли, движещи се към есенната гама – червено, оранжево, лилаво, жълто.

Proenza Schouler
В своята PreFall колекция дизайнерката Proenza Schouler ни среща със своя любим мотив – квадратното каре, което играе основна роля в подбора на принтове. Появява се върху връхни дрехи, панталони, поли и топове, като твърдо заявява силното си присъствие в есенно-зимната мода през 2015 година. Компания му правят тъмния ситен флорален мотив, обемните плетива и свободните палта от кожа с косъм. Цветовете, използвани от Proenza Schouler, са предимно тъмни – типично за есента. Впечатление ни прави присъствието на една водеща модна тенденция при аксесоарите – раницата, която очевидно ще ни радва със своята практичност и през следващата есен.

Oscar de la Renta
Италианската модна къща представя една истински запленяваща колекция, типично в своя недостижим стил. Много женствена, нежна и новаторска, тя ни пленява с хармоничните си форми, отличния подбор на цветове и материи. Водещ мотив е разкроеният панталон достигащ над глезените. Вниманието ни бива привлечено и от стилните дълги елеци със строга елегантна кройка. В своята колекция Oscar de la Renta не пропуска да включи емблематичната дантела, която намира своето място върху стилни и женствени рокли. Освен всичко това срещаме любимия флорален мотив, асиметричнен пеплум и кожата с косъм като безкрайно стилен и допълващ визията аксесоар.

Donna Karan
Американската дизайнерка Donna Karan ни представя една PreFall колекция, която силно се различава от пролено-летните й предложения. Свежите цветове и свободните дрехи преминават в тъмни нюанси и сака със строги кройки. В моделите преобладава черното, лицевата кожа, неопренът, миди полата тип „молив” със стилна висока цепка, вталените силуети. На места колекцията се разнообразява от дръзко винено червено и мастилено синьо.

Derek Lam
PreFall 2015 колекцията, която ни представя Derek Lam, веднага грабва вниманието ни и се превръща в един от нашите абсолютни фаворити! Харесват ни свободните кройки и умелото съчетание на цветове и материи. В дизайните на Derek Lam силно присъствие има квадратното каре, което се появява върху цял тоалет от две части, за да ни покаже колко елегантно може да изглежда. Вниманието ни е привлечено и от бежовите нюанси, които в последно време наистина ни липсваха. Освен връхните дрехи от кожа с косъм, които не напускат подиума, от предходния сезон се среща и типичната комбинация от разкроени поли и широк скъсен топ. Само че в случая полите са от неопрен, а топовете – от стилна лицева кожа. Що се отнася до дължината – тя отново достига любимото „миди”.

Автор: Преслава Цачева