Пролет/Лято 2016 през погледа на световните дизайнери

Когато говорим за мода, винаги трябва да обърнем поглед към световните подиуми, там, където магията се случва. Известните дизайнери са тези, които поставят удивителния знак в света на модата. Те са тези, които диктуват правилата, по които играем играта, наречена „стил“.

versacecover

Решихме да направим кратко обобщение за предложенията Пролет/Лято 2016  на 5 велики дизайнерски къщи. Избрахме ги, защото са различни, контрастни и във всяка една колекция можем да открием по нещо вдъхновяващо и красиво, което да откраднем за себе си.

valentino23

tumblr_nuhtowNNcB1ug3t60o1_1280valentinooo

Тази година Valentino ни представиха една нежна, мека и топла колекция, изпълнена с пастелни тонове и носеща пролетен полъх. Дрехите са бели, кройките семпли, а дантелата властва сред всички модели. Освен класическия бял цвят, забелязваме и натуралните бежави и кафяви тонове, които придават на цялостната визия на дрехите една особена лекота.

versacessversace20166versace1

По друг начин подходиха от Versace. В тяхната колекция присъства изумрудено зеления цвят, който превръща всяка дреха в скъпоценен камък. Блясък, лукс и красиви материи завладяват от пролетно/летните предложения на дизайнерската къща. Панталоните са разкроени, има и костюми от две части.

chanel-1024x684Untitled-3Chanel_PAP_SS16_AC_DP-11-2.jpg.fashionImg.low

Chanel видяха лятото и пролетта, окъпани в син цвят, който присъства в почти всеки тоалет от колекцията им. Кройките са разкроени и свободни, а визията някак бохемска и теглеща ни към безгрижните морски дни.

Roberto_Cavalli_spring_summer_2016_collection_Milan_Fashion_Week3Roberto_Cavalli_spring_summer_2016_collection_Milan_Fashion_Week1

Roberto Cavalli съвсем очаквано представиха една дръзка и по-различна колекция за летния сезон. Дрехите  в нея са многоцветни, съчетанията доста смели, а кройките експериментаторски. Ако в останалите колекции преобладаваше ретро излъчването, то тук, на почит е футуризма във всички негови форми.

ssmichaelkorsmichaelkorsss

Майкъл Корс е сред дизайнерите, които особено харесваме. Той вижда пролетта и лятото в червен  цвят, както и в натурални дървесни нюанси. Силно впечатление ни направиха красивите бохемски сандали и чехли, както и божествените рокли. Туники, бански костюми и ефирни ризи също присъстват в тази колекция, която бихме определили като супер стилна.

Надяваме се, че сме успели да ви покажем интересните гледни точки на световноизвестните дизайнери, а и да ви вдъхновим за нещо ново и креативно. Лятото скоро ще ни дойде на гости, а от нас се иска да бъдем артистични и да се доверим на интуицията си.