Смутитата: Глътка от природата

Както обещахме миналата седмица, ще ви представим 3 рецепти за свежи смутита, които ще ви заредят с енергия. Смутитата са най-вкусният начин да си набавим витамини, както и да изпълним сетивата си с цвят.

smoothie

Повечето хора не обичат да консумират сурови зеленчуци или плодове. Извиняват се, че нямат време, или просто не са фенове на природното хапване. Смутитата са чудесен избор за тях, както и за децата, които също се мръщят на плодчетата. Те са пълни с минерали, витамини и микроелементи, които ще доставят на организма ви всичко, от което имате нужда. Днес сме ви подготвили 3 красиви рецепти, които ще изпълнят кухнята ви с цвят, а тялото ви със здраве! Насладете им се!

alalalalalong

Първото смути, което ще ви представим е ягодовото! На нас то ни е страшно любимо, а и сезонът го изисква! Единственото, което се иска от вас е да имате блендер и да отидете на разходка до пазара. Измийте ягодите, изчистете ги, нарежете ги и ги миксирайте. Може да добавите и лъжица мед или мляко, но ние го предпочитаме натурално. Ягодите са изключително полезни за сърцето, гърлото мозъка. Те съдържат витамини от групата Б, ценни минерали и много витамин Ц!

spanache

Да! Правилно видяхте – това е спанак! Знаем, че всички мразят спанака, но той е много полезен, а смутитата го правят неустоим. Ние го миксираме с кедрови ядки. Всички знаем историята за Попай и как от спанак се става силен. Този листовиден зеленчук е изключително богат на желязо и ви съветваме да си правите спаначени шейкове поне веднъж в седмицата.

dinq

Диненото смути е много красиво! Цветът и консистенцията му са феноменални, а вкусът е наистина страхотен. Динята е плод, който съдържа много вода. Тя е полезна за очистителните функции на организма и предпазва от образуване на камъни в бъбреците. Разрежете динята, изчистете от семките и миксирайте! Ние не добавяме мляко, защото натуралните вкусове са най-полезни!

Идва лято, бъдете смели и заложете на смутитата и пресните сокове. Правете си нещо плодово и вкусно поне 3 пъти седмично, а защо не и всеки ден. Кожата ви ще стане фина и красива, а усмивката още по-голяма.