Stella McCartney дебютира със сватбена колекция

Първата булчинска колекция на Stella McCartney включва и сватбената рокля на Meghan Markle

duchess-of-sussex-and-prince-harry-duke-of-sussex-leave-news-photo-960174072-1542116465
Добра новина за бъдещите булки и любители на изкусната ръкоделна шивашка работа, на драматичните шлейфове и стила на херцогинята на Съсекс. Да, точно така – Стела Маккартни е дизайнерката на втората сватбена рокля на Меган Маркъл и тя пуска колекция, съдържаща самата булчинска одежда.


Преди седмица дизайнерката обяви пускането на своята първа сватбена колекция „Made with Love”, която показва разширението на възприятията и мирогледа на създателката на изкусни вечерни тоалети. Този път тя излиза на светло, като залага на гладката пустинна чистота на сатена, изчистените форми и рафинираните кройки.

1


Друга интересна подробност за тази колекция е, че е специално предназначена за онези от вас, които силно симпатизират на стила на Меган Маркъл – нейната втора сватбена рокля даде старта на тази линия е част от селекцията в лимитиран вариат, както и бял аналог на тоалета й от концерта по случай рождения ден на Кралицата тази година – рокля в navy blue с голяма пелерина, което пък от своя страна е запазен шаблон за Маккартни.

meghan-stella-warm-1542119406


sussex-white-dress-1542118183


Изчистената креп-копринена рокля с висока яка и гол гръб е само една от 17 части, които формират първата булчинска колекцията на британската дизайнерка. Тя съдържа седем различни елегантни булчински рокли, дантелен гащеризон и изумителeн смокинг в слонова кост, който крещи „съвременна, модерна, изискана булка”.

anigif3


Според бранда колекцията е създадена, за да обхване етикетите “естествено секси, увереност, женственост и модерни дизайни”.
В съответствие с личния си ангажимент за устойчивост, Маккартни избра устойчива вискоза, както и съвременни версии на котюрни платове, като дантела и шифон за създаване на дебютната си булчинска линия.

anigif4


Колекцията се очаква на www.stellamccartney.com от средата на декември. Линията ще се предлага и в магазините на Stella McCartney с предварителна лична уговорка, която можете да направите още сега на официалния сайт на марката  и чрез избрани търговци на дребно, включително Nordstrom.

anigif2