Stephane Rolland Couture: Кралици на светлината и мрака

Не може да сбъркате стила му, защото той е феноменален. Всеки път чакаме с нетърпение котюр колекциите на дизайнера Stephane Rolland, тъй като той борави с формите и материите по уникален начин, превръщайки дрехата в произведение на изкуството, в жива скулптура.

Миналата колекция на твореца беше потопена в тъмна гама, но пролетната линия висша мода е наситена с жизнерадост, ярък контраст между светли и тъмни оттенъци, светлина и мрак. Той залага на палитра от цветове като: бяло, черно, жълто, манго, мандарина.

Футуристичните форми, които Стефан вае в своите модни творения се запомнят със своята неподражаема асиметрия и усещане за абсолютна динамика. Пеплумът при него е като подвижен, подгъвите на много места се виждат, обемът при раменете напомня криле на птица или пеперуда.

Той използва голямо богатство от различни материи, за да постигне движение. Дизайнерът перфектно съчетава органза, коприна, шифон, жарсе, лачена кожа и пластмаса при декоративните орнаменти, които отново ни подсещат за афинитета на този моден гений към традициите на техниката оригами.

Автор: Делица Цонева