Stone Nail Art – новата гореща тенденция при маникюра

Най-новата тенденция при изкуството върху ноктите, която се очертава като водеща за пролетно-летния сезон, е маникюрът с камъчета. Тук обаче не става въпрос за мъничките блещукащи камъни, които много момичета използват като украшение на ноктите си. Не! Нещата минават на следващото ниво, а актуалния маникюр е инкрустиран с истински полу-скъпоценни камъни като аметист, парченца мрамор, сапфир, тигрово око, тюркоаз и т.н.

Stone nail art

В повечето случаи камъчетата са включени в цяла сложна картинка, която е по силите само на най-опитните художници, но често се срещат и по-изчистени модели за любителите на минимализма. Тази тенденция е поредната отправка към бохемския стил, който властва през топлия сезон и стремежа на любителките на стила и красотата да се доближат максимално до свободата и очарованието на природата.

Stona Nail Art

Разбира се, подобен маникюр трябва да бъде професионално направен, за да бъде издръжлив и сигурен по-дълго време. От друга страна пък разнообразието, с което разполагате, е огромно! Има изключително много видове камъчета, от които може да избирате. Може дори да се спрете на полу-скъпоценните камъни, които отговарят на зодията или характера ви! Нашият съвет обаче е да задържите нещата семпли. Не е нужно да поставяте камъче на абсолютно всеки пръст. Много по-кокетно и красиво би изглеждало ако каменният акцент е само на един или два от тях, а останалите са красиво изрисувани с подходящи нюанси.

Stone nail art

Но, дами, тази тенденция далеч на е за всеки. За много жени е трудно да задържат на ноктите си дори нормален маникюр, какво остава за по-екстравагантно изкуство върху ноктите. Затова ако ежедневието ви е натоварено и забързано, съветваме ви да почакате до някоя по-дълга почивка, когато да изпробвате този актуален тренд.

Stona Nail Art

Stone Nail Art

Stone nail art

Stona nail art

Stona nail art

Stone Nail Art