Strobing – най-горещата тенденция при косите за 2016г.

Изкуството на гримирането чрез контуриране на лицето не е задача, която се отдава на абсолютно всички. Правилното сместване на тъмни и светли нюанси, докато се опитваме да избегнем прекаляването с грима, определено не е по силите на всеки, когато става въпрос за гримиране вкъщи и далеч от ръцете на професионалист. Именно затова през 2015 година особено много нашумя един друг, по-лесен начин за бързо контуриране, който се популяризира благодарение на хилядите козметични блогъри и влогъри и семейство Кардашиян – Strobing.

Strobing е метод, в който подчертаваме с определени нюанси продукти само върховете на различни части от костната структура на лицето – скулите, носа, брадичката, издадената част на челото и т.н. Оказа се, че този начин на контуриране е действително много ефикасен и лесен за прилагане като след това грима се разнася плавно с гъбичка. Така молитвите на хиляди момичета по света бяха чути!

И както най-често се случва с една силно разпространена мания, тази тенденция също ще премине през промени и вариации. Според стилистите на VOGUE, през 2016 година метода Storbing бавно преминава от лицето към косите ни, за да се превърне в най-горещия тренд при прическите! Да, точно така! Забравете за омбрето или платинено русото. Но за какво става въпрос? Подобно на контурирането на лицето, този метод има за цел да създаде естествен и здрав вид на косата като придаде блясък на места, на които Слънцето по естествен начин би огрявало косъма. След това се придава дълбочина и контраст на цвета като се добавят нюанси, които са с един-два тона по-тъмни или по-светли.

Според Нолан Дърби, Джиджи Хадид, Кара Делевин, Роузи Хънтингтън-Уайтли са все чудесни примери за Strobing метода. При Джиджи в основата на косъма русата й коса е по-тъмна, а надолу плавно изсветлява с няколко нюанса като към края на кичура отново виждаме леко тъмни тонове.

Автор: Преслава Цачева