Свежите салати: Любимата храна за сезона

След Великден всички имаме нужда от повече лека храна. Празниците са време, когато хапваме и пийваме повече от необходимото, а за да влезем отново в пролетната си визия, ни е необходимо да наблегнем на салатите.

salads

Салатите са добър източник на енергия, а съчетани с правилните протеини, няма да ни оставят гладни. Пролетта е най-подходящият сезон да обърнем внимание на зеленчуците в менюто си. Сега пазарите са отрупани  с пресни марули, репички и билки, а очите ни се пълнят с цвят и настроение.

alala

Едно от най-важните правила, когато прочистваме организма си със салати, е да измиваме зеленчуците добре. За марулите е подходящо да бъдат накиснати повече време във вода, за да отделят вредните вещества, които са поели от почвата. Правило номер две е да съчетаваме салатите с леко месо или млечни продукти, които да доставят животински протеин на организма ни. Не е добре да се консумират  само сурови зеленчуци, защото енергията, която получаваме от тях не е достатъчна. Веганите и вегетарианците винаги могат да добавят към салатата си киноа, елда, лимец или някаква друга суперхрана, която да направи зеленото им меню по-пълноценно.

222

Ние обожаваме пролетна салата с пресен лук, репички и яйца и мислим, че тя е добър избор за всеки, който иска да се подложи на по-лек режим на хранене. Яйцата съдържат достатъчно протеин, за да ни изпълнят с енергия, но трябва да имаме предвид, че и с тях не бива да се прекалява.

ajajaja

Не забравяйте, че въпреки мрачното време навън, винаги можем да се заредим със свежа енергия от природата.