Татуировките на звездите и тяхната символика

Какво означават татуировките на звездите?
От цветето с падащите венчелистчета на Дакота Джонсън до богинята Изида на Риана и краката на китката на Ема Стоун: всяка татуирана маркировка върху кожата на някоя звезда си има своя история.

Нека си го кажем: често татуировките на звездите са ценни източници на вдъхновение, за да маркират знаменитостите кожата си незаличимо. Дори ако всяка рисунка има своя собствена история, много от тях са универсално споделяни съобщения или символи, от любовните послания към себе си до почит към несъвършенствата си.
В този материал сме събрали някои от най-важните и коментирани татуировки на известните. Някои са все още прекалено лични и мистериозни, но други рисунки носят своята история в светлината на слънцето и имат обяснение на символиката си. Ето десет от тях!


1. Селена Гомез

Татуировка: надпис на арабски.
Значение: това е арабски израз, който в свободен превод означава „Обичай първо себе си”. Татуировката се превърна в най-емблематичната за поп звездата, която на червения килим на Met Gala през 2017 година се появи с чанта със същия надпис.


2. Дуа Липа

Татуировка: числото 245, написано с готически шрифт.
Значение: татуировка, направена заедно с приятеля й Матю Карол, който празнува серия от 245 концерта от турнета с групата си. Рисунката е направена от лондонската татуистка Мадам Бурака.


3. Риана

Татуировка: богинята Изида.
Значение: направена през 2012 г., след като баба й умира след дълга битка с рака. Риана публикува снимка на татуировката си с интимен коментар към нея.
„Goddess Isis – Complete Woman – Model for future generations – #GRANGRANDOLLY – always in and on my heart #1love.”
Изида, която стои с крилата си точно под гърдите на Риана, е богинята на майчинството, плодородието и магията и също така символизира защита за роби, грешници и беззащитни.


4. Лили Колинс

Татуировка: жена на листо от водна лилия.
Значение: актрисата е направила татуировката си по време на пътуването си до Корея през 2016 г., точно като почит към него.
„Красив отпечатък за невероятно запомнящо се корейско приключение. Благодаря ви @tattooist_doy за добавянето на таланта си към личната ми колекция. Любовта към себе си е най-важното #LoveAlwaysandForever #lilypadinbloom #KrazyinKorea …”
Като се има предвид също, че името Лили на английски означава водна лилия, придобива още по-голямо значение.


5. Бийонсе

Татуировка: 3 точки.
Значение: според феновете, тя представляват трите й деца, Блу Айви. Руми и Сир.


6. Джо Джонас

Татуировка: портрет на жена.
Значение: работа на татуиста и художник Кърт Монтгомъри. Според феновете рисунката символизира почитта към бъдещата му съпруга и актриса Софи Търнър.


7. Ема Стоун

Татуировка: крака на птица.
Значение: татуировката символизира победата над рака на гърдата на майка й. Смисълът става още по-дълбок, когато знаем, че любимата песен на актрисата е „Blackbird” на Бийтълс.


8. Дакота Джонсън

Татуировка: цвете с падащи листенца.
Значение: известният татуист, който е направил рисунката, Dr. Woo, публикува пост в Instagram заедно с изречение, в което актрисата коментира избора си: „it’s a lil fucked up, but it’s still a flower, like me”.


9. Лейди Гага

Татуировка: Дейвид Боуи.
Значение: татуировката е лицето на Дейвид Бауи – онзи иконичен образ с грима във формата на светкавица на неговото алтер его Зиги Стардъст. Бауи е един от вдъхновителите на творчеството на певицата и тя открито признава силната и безгранична почит, която изпитва към твореца.


10. Бруклин Бекъм

Татуировка: числата 020511
Значение: Всяко число представлява годината на раждане на братята и сестра му. 02 е за Ромео, роден през 2002 г. 05 г. – за Круз и 11 за Харпър, родена през 2011 г. Освен това 02. 05 е и рождената дата на баща му Дейвид Бекъм, който е роден на 2 май.  Той има и една роза с надпис “MUM”, посветена на майка му Виктория.


Редактор: Марина Делева