Text Art – интересна и вдъхновяваща тенденция при обзавеждането

Една страхотна нова тенденция в обзавеждането на дома е на път да превземе мислите ни и да се превърне в абсолютна обсесия! Става въпрос за Тext-Art, което слагаме по стените си за вдъхновение и красота!

Text Art

Всички знаем онези надъхващи цитати, които ни подтикват към положително мислене, приятни емоции, спортна или работа мотивация. Сваляме ги на телефона си, украсяваме десктопа си с тях, пълним албумите си в Pinterest, Instagram и т.н. Сега обаче няма нищо лошо в това да закачим любимите си думи и на стената в дома си! Така те винаги ще са пред очите ни – мотивирайки ни и карайки ни да се усмихваме! Освен това надписите могат да се превърнат в страхотен акцент на стаята.

Интериорни дизайнери и експерти от целия свят избират именно тази тенденция, за да украсят домовете на своите клиенти. Не всеки има нужда от скъпо изкуство по стените. Нека го оставим за истинските ценители. Достатъчно е да декорираме домовете си с нещо, което има истинско значение за нас и което дори можем да изработим съвсем сами! Без значение дали ще се спрем на печатен надпис или на такъв, който ние самите сме изрисували, не пропускайте да изберете правилното място, където да го поставите, и красива рамка, която да го подчертае.

Друг известен подход за Text-Art са цитатите от книга (песен, поема и т.н.), отразени върху някоя от стените на стаята. При поставянето на подобен Text-Art обаче определено ще имате нужда от помощ, тъй като буквите трябва да бъдат много внимателно и прецизно подредени. Истинските любители на интериорния дизайн и съвременното изкуство дори стигат още по-далеч като структурират избрания цитат под определена форма, която образува лице или картина.

Което и от тези решения да изберете, не пропускайте да го превърнете в основен акцент на стаята! По този начин вашият Text-Art ще привлича вниманието и ще се превърне в страхотна тема за разговор между вас и гостите ви!

Автор: Преслава Цачева