Tiffany & Co. представи най-скъпото бижу в своята история

Tiffany & Co. продължава да бъде гореща тема за разговори. Този път фокусът е върху луксозните и изискани бижута, превърнали американската компания в легенда. Неделя вечер в Дубай, по време на четвъртия етап на Blue Book, пътуващото събитие, с което показва най-добрите творения на годината, Tiffany представи най-скъпото си бижу досега- the World’s Fair Necklace. Това, което я прави толкова специална, са 578 диаманта, заедно с 353 кръгли брилянтни камъка и 224 багети, изработени по поръчка (общо 180 карата в диаманти), всички в платина. В центъра на бижуто се намира 80-каратов диамант в овална, наречен The Empire Diamond.

Дизайнът е вдъхновен от огърлица Тифани, направена за Световното изложение през 1939 г., която, имала много голям диамант в центъра и е направена с помощта на 200-каратов камък аквамарин и 429 диаманта. Бижуто струвало 28 000 долара (което се равнява на около 557 000 долара в днешна стойност). Новата версия на World’s Fair Necklace, от друга страна, се оценява на цена между 20 милиона и 30 милиона долара и е най-скъпото бижу в историята на известния бижутерски магазин, с изключение на 128,54-каратовия диамант Тифани обаче, който не се продава.

Този, който ще купи това бижу, ще има бижутер на Tiffany за цял живот, който може да превърне бижуто от колие в пръстен (и обратно), просто като разглоби диаманта, който е много скъпоценен и рядък камък. Диамантът е добит в Ботсвана, изрязан и полиран в Израел и поставен в ателието на Тифани в Ню Йорк.