Tom Ford с нов пристрастяващ аромат – Fleur de Portofino!

Сияен и пристрастяващ, FLEUR DE PORTOFINO изучава хипнотичния ефект на средиземноморските цветя, като техните аромати се смесват с другите типични за региона сетивни импресии като мед и портокал. Видян през богатия италиански стил, той е в същото време хем дързък, хем невинен.

Четвъртият парфюм в колекцията Neroli Portofino, FLEUR DE PORTOFINO е пленяващо, флорално допълнение към eau fraiche жизнеността на Neroli Portofino, океанското ухание на дървесина на Costa Azzurra и цитрусово-билковото кипене на Mandarino di Amalfi.

АРОМАТЪТ

Вдъхновен от каскадите с цветя, протягащи клончетата си от бяла акация, които се изравняват с тихите улички, FLEUR DE PORTOFINO създава една свежа и ярка флорална нотка от неочаквам цъфтеж, а после я обгръща с бликащи цитруси и я затваря в провокиращ желанието аромат на акациев мед.

Връхната нотка е микс от ярки цитрусови аромати. Съчетанието на сицилиански лимон, мандарина от Соренто, Калабрийски бергамот и сочна мандарина извиква образ на портокалова горичка, пропита с океански дъждове. Коктейлът продължава с примес от Bigarade (неядивен горчив портокал) за дълбочина и плътност. Нотка от виолетово листо Orpur® обгръща аромата със своите зеленчукови нюанси. Жасминът, известен също като имитация на портокалов цвят, поддържа отварящите нотки с цветна импресия, която е толкова опияняваща, както и портокаловия цвят, но с по-свежи нюанси от орлови нокти и зелени пъпки от гардения.

Сърцето на аромата е нотка, изградена около бял акациев цвят. Комбинирайки нотки от дърво каси и мимоза, бялата акация бива разпозната по силата и привлекателността на своя аромат от портокалов цвят, оставящ пикантна следа. Тази изкусителна нотка е комбинирана с бяла магнолия и е обгърната от букет от иконични средиземноморски флорални екстракти: портокалов цвят Тамплиер, Мароканска роза и изключително качествен жасмин, известен с опияняващия си аромат.

Сухата основа е структурирана около възхитителна нотка от акациев мед – мед специално направен от нектар от акациев цвят. Cistus absolute оставя златен, смолист допир, докато ванилията и балсамът от Tolu оставят своята балсамова топлота.  Цибетката и семената от ambrette носят животинска мускусност, която чувствено поддържа флоралната сърцевина. FLEUR DE PORTOFINO въплъщава италианската индивидуалност с дълбоко желание да бъдете забелязани и притежавани.

ОПАКОВКАТА

FLEUR DE PORTOFINO е приютен в светло синя версия на тюркоазената бутилка на Neroli Portofino. Този по-светъл нюанс на стъкло в морско синьо – цветът на морето, където то се среща с пясъка в слънчев ден – улавя свежата и лека флоралност на аромата. Бутилката на Fleur de Portofino е с етикет подобен на златна плочка, със завършек от златна нишка на гърлото на бутилката и опакована в картонена опаковка със същия нюанс на синьото.