Trend Alert: Как да носим дантела през зимата?

Носенето на дантела през зимата е висш пилотаж в модата, признаваме го! Но нежната материя е толкова красива, елегантна и женствена, че няма начин да й устоим и да я оставим на тъмно в гардероба си за цял един сезон – чак до лятото.

Да, тя определено не е подходяща за ежедневието, но е чудесен избор за някое стилно парти, официална вечеря, коктейл или светско събитие. Дантелата определено е сред най-предпочитаните материи и за звездите, които в никакъв случай не се спират пред студеното време, за да ни показват най-различни стилни съчетания на любимите си рокли, блузи и ризи..

В случай, че се чудите как да подходите към актуалната тенденция, през зимата най-добрия начин да я съчетаете е като приложите известното напластяване на дрехи. Невъзможно е при ниските температури да излезете единствено по дантелена рокля. Затова заложете на обемно и топло палто, което да ви брани от вятъра. Кожата с косъм е може би най-уютното и естествено топло решение за този сезон, а и придава доза лукс и аристократичност към всеки тоалет. Именно затова е чудесен избор в комбинация с елегантната и нежна природа на дантелата.

В отговор на актуалния винтидж тренд и завръщането на 70-те години, които все още се задържат на върха на модните класации, доста предпочитана компания за дантелата са велура и кожата. Харесваме тези две естествени материи, защото са устойчиви и топли през зимата. Не случайно качествените ботуши и боти са именно кожени. Миди пола от велур, в съчетание с късо дънково яке и дантелен топ е една много любима и актуална комбинация от модния подиум.

Дантелената блуза под вълнена рокля, гащеризон или сукман също в сред винтидж предпочитанията, които сме виждали в гардеробите на някои от любимите си блогъри. Подобно съчетание обаче лесно може да се окаже претруфено, затова е важно да подберете семпли модели, които отлично кореспондират един с друг и да ги съчетаете с правилните аксесоари, оставяйки именно дръзкото напластяване да бъде основен акцент.

Автор: Преслава Цачева