Три начина да изберете правилния нюанс червило

Вероятно всяко момиче многократно се сблъсква с трудната ситуация при избора на тона на червилото. И дори ако червилото на приятелката й изглежда страхотно, това не означава, че е подходящо за всякакви устни. И така, как да изберем правилния тон и да не разчитаме на съветите на приятели?

Червило според цвета на очите

Много  гримьори подкрепят идеята за това, което цвят на очите ви казва кой тон червило да използвате. Например, за собствениците на сини очи, подходящ черешов оттенък или деликатно бежово-розово. По правило се получава перфектен грим. Ако имате кафяви очи, трябва да използвате светло розово оттенъчно червило, както и яркочервени и кафяви тонове. Теракотните цветове на червилото и морковните нюанси са идеални за зеленооки момичета. Но ако сте собственик на сиви очи, трябва да се съсредоточите върху естествените нюанси на бежовия или сливовия тон.

Червило според цвета на кожата

Цветът на кожата също играе важна роля при избора на тон на червило. За светлата кожа момичетата трябва да избират естествени, но съвременни тонове – от цвета на леда до виното и сливата. Собствениците на тъмна кожа трябва да използват меки и топли тонове на червило, например: корали, праскови.

Червило според устните

Цветът на червилото за ежедневна употреба трябва да е 1-2 тона по-светло или по-тъмно от естествения цвят на устните ви. Това може да се провери лесно в магазина, като просто доближите червилото до устните си. Дали ще изберете по-светло или по-тъмно, може да зависи от променливи фактори като сезона или цвета на дрехите ви, а защо не и настроението.

Ако устните ви са по-тънки, гримьорите препоръчват да използвате светли цветове. Избягвайте тъмните тонове, защото те смаляват оптически устните. За допълнителен обем на устните, нанесете гланц, защото той създава илюзията, че са по-плътни. Друг трик за по-плътни устни е, да нанесете допълнителен слой от червилото в средата на долната и горната устна.