Valentino увековечава образа на чувствена и елегатна жена в нов аромат

Светът на Valentino, пресъздаден от Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пичоли е вдъхновен от елегантност и скъпоценна деликатност. Той е обитаван от жена, която е едновременно силна и крехка, последователна и непредсказуема, решителна и деликатна – като днешните жени. Ателиетата на Палази Миниянели, историческото седалище на модната къща в сърцето на Рим, се намират там, където съвременното творчество и модата са смесени в непреходна елегантност, разпръсквайки уникалност, поезия и изобретения.

Рим е фона, смисъла и духа на Valentino. Това e място с характер и атмосфера, коeто оставя отпечатъка си във всяка една колекция. Това е Вечния град, на безбройните прослойки и безкрайните противоречия, които се сливат в културна и визуална структура. Със своите картини и частичен поглед, Римският Valentino е комплекс от сложни, ъглови, изненадващи и модернистични фигури.

Валентино създава един аромат, който описва образа на съвременната жена Valentino – Valentino Donna. Онази мистериозна красавица, която ще вдъхнови следващата му колкция! Нотки на елегантност, чувствителност, непочтителност и откровение се появяват в тази независима личност, способна на внезапна страст и неочаквана срамежливост. Тя е наясно с правилата от висшето общетво и знае как безгрижно да ги наруши и да каже „Аз съм себе си”. За да разтълкува тази жена с такъв чист и сложен чар, Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пичоли, избраха младата актриса Астрид Берже Фрисби, чието класическо лице и изненадваща зрялост са смесица от елегантност и гордост. Изобразена от Стивън Мейзъл и режисьора Луи Гарел,тя разбива илюзиите, съзнавайки, че трябва да бъде себе си, но и играе роля.

За да обрисуват тази нежната й персоналност, парфюмеристите Соня Констант и Антони Мезондю, изобразяват аромата едновремено класически и модерен, сякаш винаги е съществувал: фин, свеж, уникален аромат, съблазняващ и придаващ италианско настроение. Valentino Donna е загадъчен, изискан, неподвластен на времето, като произведение от висшата мода. Сияен и чувствен, ароматът контрастира с благородни и фини съставки. Есенция от рози, щедро примесена с нотки на бергамот и ирис Палида, озарява аромата с изискан блясък и финес.Топли нотки на кожа, примесени с пачули и ванилия, изразяват изящната и неминуема чувственост на аромата

Усещането за минало и настояще, което характеризира концепцията за непреходна елегантност,е въплатено във флакона, който символизира Valentino Donna. Той има силно присъствие: формата избразява вида на емблематичния флакон, примесен с модернистично настроение. Невероятният дизайн контрастира с бледо-розовата течност – тази прекрасна картина придава фин почерк на аромата.


Автор: Преслава Цачева