Valentino Couture: Перфектен синтез на музика и мода

Пролетната линия висша мода на Valentino отново покори модните ценители с изящество и стил. Главните дизайнери на бранда – Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли посветиха колекцията на операта и музиката, пресъздавайки уникално усещане във всеки един от тоалетите.

Под звуците на класическата музика модния подиум се изпълни с грациозни, ефирни и чувствени създания, идващи от приказен свят, които пресъздаваха лирично настроение.

Дефилето започна с ефирна бяла рокля с ноти, които закачливо се открояваха на полупрозрачния тюл. С този тоалет Кейти Пери се появи на наградите “Грами”. В началото на модния спектакъл звучеше “Травиата” от Джузепе Верди. Модното събитие бе озвучено от “Бохеми” на Пучини, “Кармен” на Жорж Бизе и “Лоенгрин” на Вагнер. Старинните саги за Лоенгрия, както и легендите, известни под името „лебедови“, бяха “илюстрирани” от тематични рокли.

От леки материи, до величествени и пищни тъкани, насинени с много фини детайли и бродерии – всеки презицен елемент придава царственост на визията. В колекцията се усеща и зовът на дивата джунгла – ята от пеперуди кацат по рокли и перелини, щампи с лъвове, змии и тигри правят тоалетите живи и впечатляващи.

Виждаме силно присъствие на ресните, като завършващ елемент на роклите, сатенени пелерини, пера и декорации с камъни. Палитрата е мека и приглушена – изобилстват нюанси като сиво, бежово, мока, златно и телесно.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Елегантно пътуване в света на Armani Prive

Спортен отзвук в котюр колекцията на Chanel

Нежна котюр фантазия от Dior

Сексапилни принцеси в котюр колекцията на Versace