Versace в страната на децата

Преди време италианският гигант Versace обяви, че ще пуска на пазара първата си детска колекция. Изчакахме да се появят промо моделите, за да разпалим любопитството на всички родители, които държат наследниците им да са модерни и стилни като тях.

Колекцията Young Versace пролет-лято 2012 беше представена във Флоренция.  Страхотните дизайнерски дрехи ще бъдат няколко серии – от бебешки облекла, до такива за поотраснали хлапета и юноши до 12 години.

Малките звезди ще разполагат с бляскъв и весел гардероб с типичната за марката барокова стилистика. В част от колекцията дизайнерите са вдъхновени от приказката “Алиса в страната на чудесата”. Дрехите на модните сладури ще се открояват с леопардови щампи, бебешки бутилки обсипани с кристали Сваровски, декорации на мини медузи, гръцки меандър, розови микро-орхидеи, бродирани пеперуди с 3D ефект.

В цветово отношение може да очакваме както нежни и невинни цветови нюанси, така и контрастни жълто-черни импресии. Градският шик също е застъпен в колекцията за деца на Versace.

Автор: Делица Цонева