Versace пролет 2022: Повече цвят в ежедневието

Ревюто на бранда за пролет-лято 2022 се отличи с много блясък, лъскави материи, цветни десени, асиметрични линии и неонови нюанси. Ярките цветове ни заредиха с много настроение и ни напомниха, че е добре от време на време да разнообразяваме обичайния си ежедневен стайлинг, да експериментираме с по-нестандартни комбинации и с по-пъстри принтове. Сред знаменитостите, които видяхме на подиума, бяха дъщерята на Мадона Лурдес Леон, Наоми Кембъл, Емили Ратайковски и Дуа Липа, дефилиращи в асиметрични кройки и смели цветове.

Донатела Версаче не изневери и на любовта си към черния цвят, затова част от визиите бяха посветени именно на него. По този начин на фона на главозамайващите ярки нюанси, дизайнерката успя да внесе и достатъчна доза класическа елегантност, благодарение на която създаде равновесие, в цялостната концепция на колекцията си. Черният цвят е запазена марка на бранда и е почти невъзможно да видим колекция без негово присъствие. Това не ни изненадва, тъй като черното се определя като символ за елегантност и увереност.

Освен от цветовете, бяхме силно привлечени и от обувките, или по-специално от огромните платформи, с които моделите дефилираха така перфектно, сякаш носеха любимите си кецове. Токчетата пък, в началото и края си, бяха по-широки, а в средата се стесняваха. Този модел на тока води тренд класациите няколко сезона наред. И има защо. Смело може да заявим, че за разлика от макси платформите, променената форма на тока осигурява по-голяма стабилност на ходилото и е много по-лесно и удобно да се ходи с такъв тип ток, отколкото с тънък класически модел.

Тази пролет залагаме на мини чантите, не може да поберем много неща в тях, но със сигурност ще ни бъде леко и комфортно, докато се разхождаме навън, или докато бързаме да свършим задачите, планувани за деня. Ако чантата е с дълга дръжка, още по-добре. Слагаме я през рамо на една страна и забравяме за нея.

Нямаше как да не обърнем и специално внимание на шаловете за глава. Има толкова много начини, по които да ги носим!

Определено се превърнаха в аксесоар № 1 за пролет 2022 – ТОТАЛЕН MUST HAVE!